Nemčka vraća vakcine proizvođaču

Izvor: B92, Beta, 07.Jan.2010, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemčka vraća vakcine proizvođaču

Berlin -- Farnaceutska firma "Glakso Smit Klajn" pristala je da joj nemačka vlada vrati bespotrebno naručene milione vakcina protiv novog gripa H1N1.

Nemačka je prošle godine naručila dvostruke doze za vakcinaciju trećine od svojih 80 miliona stanovnika, u prvom redu zdravstvenih radnika i starijih osoba. Kasnije je utvrđeno da su dve doze po osobi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nepotrebne, da je dovoljna jedna vakcinacija, tako da se Nemačka našla sa dvostruko većom količinom vakcine od potrebne.

Berlin će ostatak vakcina verovatno prodati po nižoj ceni Kosovu, Iranu, Turskoj i Ukrajini.

Pošto se pokazalo da je novi grip manje opasan nego što se najavljivalo, teško je ubediti i 30 odsto stanovništva Nemačke da se vakciniše.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka vraća vakcine proizvođaču

Izvor: Mondo, 07.Jan.2010

Farmaceutska firma GlaksoSmitKlajn je pristala u četvrtak da joj nemačka vlada vrati bespotrebno naručene milione vakcina protiv novog gripa H1N1.

Nastavak na Mondo...

Nemačka vraća vakcine proizvođaču

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jan.2010, 00:10

Farnaceutska firma "Glakso Smit Klajn" pristala je da joj nemačka vlada vrati bespotrebno naručene milione vakcina protiv novog gripa H1N1...Nemačka je prošle godine naručila dvostruke doze za vakcinaciju trećine od svojih 80 miliona stanovnika, u prvom redu zdravstvenih radnika i starijih osoba....

Nastavak na Vesti-online.com...

Nastava od ponedeljka – vakcine za dve nedelje

Izvor: KovinEkspres.rs, 08.Jan.2010

Vakcinacija đaka protiv novog gripa, kako javlja Beta, trebala bi da počne za 10 do 15 dana u dispanzerima domova zdravlja i u školama u kojima za to postoje adekvatni uslovi. Prema rečima ministra prosvete, Žarka Obradovića, direktori škola uskoro će dobiti detaljnija uputstva o samoj vakcinaciji...

Nastavak na KovinEkspres.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.