Izvor: N1 televizija, 13.Maj.2017, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će Beograd biti Marovićevo sklonište od zatvora?

Da li će lečenje u Beogradu, jedinog predsednika nekadašnje državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozara Marovića, zaštiti od služenja zatvorske kazne zbog malverzacija sa zemljištem i nekretninama u Budvi?

Izvor: N1

Osnovni sud u Kotoru naredio je raspisivanje poternice za nekadašnjim visokim funkcionerom Demokratske partije socijalista Crne Gore koji je osuđen na tri godine i devet meseci zatvora.

Nakon šest meseci provedenih u zatvoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bivši visoki funkciner DPS-a Svetozar Marović sredinom prošle godine pušten je na slobodu jer je postigao sporazum o priznanju krivice. Nakon pravosnažnosti presude, međutim, nije otišao na izdržavanje kazne jer je nedostupan državnim organima Crne Gore.

"Svetozar Marović se već duži vremenski period nalazi na lečenju u Beogradu u Bolnici za mentalno zdravlje. Njegovo stanje je veoma ozbiljno, prima terapiju i pod stalnim je nadzorom lekala specijalista i evo koliko sam advokat 25 i više godine, nije se desilo da neko iz bolničkog kreveta bude doveden na izdržavanje kazne zatvora. Naravno, kada bude zdravstveno dobro, kada lekari učine svoje on će se javiti na izdržavanje kazne zatvora",  kaže advokat Svetozara Marovića, Zdravko Begović.

Za razliku od sina, koji je takođe osuđen na zatvorsku kaznu u istom procesu, ali ima državljanstvo Srbije, Svetozar Marović je državljanian Crne Gore i Srbija je dužna da postupi po poternici kada ona postane validna. U Ministarstvu pravde navode da će Srbija poštovati zakonsku proceduru.

Kada Interpol Beograd uputi međunarodnu poternicu na potvrdu Ministarstvu pravde Srbije, Ministarstvo će, kao i u svakom drugom slučaju, postupiti u skladu sa zakonom i procedurama.

U Crnoj Gori, međutim, postoji uverenje da će Marović na sve načine pokušati da izbegne izručenje Podgorici i odlazak u zatvor.

"U crnogorskoj javnosti se već mesecima, a pogotovo poslednjih dana spekuliše da bi taj slučaj mogao dodatno da se iskomplikuje, kada bi Marović i ako bi Marović možda tražio državljanstvo Srbije kao što je uradio i njegov sin", navodi Dušica Tomović, novinarka BIRN Crna Gora.

Kako N1 nezvanično saznaje u MUP-u, Svetozar Marović do sada nije podneo zahtev za dobijanje srpskog državljanstva.

Podsetimo, Srbija je nedavno odbila da Crnoj Gori izruči dvojicu svojih državljana koje je tužilaštvo u Podgorici sumnjičilo za učestvovanje u planiranju terorističkih akata pred održavanje crnogorskih parlamentarnih izbora prošle godine.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Da li će lečenje u Beogradu zaštititi Marovića od zatvora?

Izvor: N1 televizija, 13.Maj.2017

Da li će lečenje u Beogradu, jedinog predsednika nekadašnje državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozara Marovića, zaštiti od služenja zatvorske kazne zbog malverzacija sa zemljištem i nekretninama u Budvi?..Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.