Anonimus napali stranicu predsednika Hrvatske zbog ACTA

Izvor: Blic, 10.Feb.2012, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anonimus napali stranicu predsednika Hrvatske zbog ACTA

Zagreb - Internet stranica predsednika Hrvatske Ive Josipovića u četvrtak uveče bila je nakratko nedostupna što se pripisuje navodnom hakerskom napadu grupe Anonimous (Anonymous).

Razlog za rušenje stranice je nezadovljstvo Josipovićevom podrškom ACTA trgovinskog sporazuma koji sprečava pirateriju, prenose danas hrvatski portali.

Ta hakerska grupa je putem Fejsbuka (Facebook) najavila da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i u subotu napasti stranicu hrvatskog predsednika.

Hrvatski predsednik izjavio je nedavno da podržava trgovinski sporazum ACTA zbog koga su u subotu najavljeni protesti širom sveta.

"Iza autorskih dela stoji nečiji rad, stoji nečija egzistencija, stoje nečije investicije i apsolutno je nedopustivo da se naprosto krade s interneta. Mislim da je puno važnije razmisliti o tome kako da se za autorska dela nadje jedna pravedna cena", rekao je Josipović.

Iz hrvatske vlade dosad se nisu oglašavali o tom sporazumu. Protivnici ACTA-e smatraju da se tim propisom krše slobode i prava gradjana na informacije i sadržaje na internetu.

Napad na stranice predsednika Josipovića osudio je Institut hrvatske glazbe (IHG) koji smatra da je reč o "neprihvatljivoj demonstraciji sile".

Taj čin predstavlja, navodi IHG, upravo ono protiv čega Anonimus tvrdi da se bori.

Internet stranica predsednika Hrvatske danas radi bez problema.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Anonimusi napali stranicu predsednika Hrvatske

Izvor: S media, 10.Feb.2012

Razlog za rušenje internet stranice predsednika Hrvatske Ive Josipovića je nezadovljstvo Josipovićevom podrškom ACTA trgovinskog sporazuma koji sprečava pirateriju...Hakeri oborili sajt SOKOJ-a..Francuska: "Anonimusi" napali i policiju..Hakeri oborili i sajt FBI! (VIDEO)..Hakerska grupa "Anonimous"...

Nastavak na S media...

Zbog ACTA stradala i veb strana Josipovića

Izvor: Mondo, 10.Feb.2012

Internet stranica predsednika Hrvatske Ive Josipovića u četvrtak uveče bila je nakratko nedostupna, navodno zbog hakerskog napada Anonimnih.

Nastavak na Mondo...

JOSIPOVIĆ PROZVAO ANONIMUSE, ONI MU SRUŠILI SAJT!

Izvor: Kurir, 10.Feb.2012

Anonimusi najavili novi napad u subotu u 10 sati, dok iz Josipovićeva ureda poručuju da će biti spremni. Hakeri prete da sajt neće raditi od 10 do 13 sati..ZAGREB - Internet stranica predsednika Hrvatske Ive Josipovića srušena je sinoć, oko 22.40 sati jer je nešto ranije on pozvao na zaštitu...

Nastavak na Kurir...

Hakeri opet srušili Josipovićevu Internet stranicu

Izvor: S media, 11.Feb.2012, 12:40

Pripadnici hakerske grupe Anominus Kroacija jutros su, kao što su i najavili, ponovo srušili Internet stranicu hrvatskog predsednika Ive Josipovića koji je poslednjih dana više puta podržao ACTA, međunarodni sporazum protiv piratstva, zbog koga se danas protestuje širom sveta...Internet stranica...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.