Vulin traži smenu direktora Doma u Veterniku zbog smrti štićenika

Izvor: Blic, 27.Maj.2016, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin traži smenu direktora Doma u Veterniku zbog smrti štićenika

Ministarstvo rada će predložiti Pokrajinskom sekretarijatu smenu direktora Doma u Veterniku Zorana Arbutine, nakon što je jedan štićenik u četvrtak izgubio život u požaru, izjavio je danas u Subotici ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

- Nadležne inspekcijske službe su mi danas predale izveštaj i mogu vam reći da su dva vaspitača suspendovana i njihova suspenzija će trajati sve dok se ne završi disciplinski postupak i izveštaji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << MUP i tužilaštvo će odlučiti da li postoje elementi odgovornosti i da li će se goniti za još nešto. Ministarstvo rada na osnovu zapisnika i izveštaja će predložiti pokrajinskom sekretarijatu smenu direktora Doma u Veterniku. To je jedino što možemo da uradimo budući da je Dom osnovala AP Vojvodina i ona ima nadležnost za njegovo vođenje – rekao je Vulin.

Ministar je napomenuo da bez obzira što je nadležnost na AP Vojvodini Ministarstvo ima predlog da se direktor smeni i da se brojne preporuke koje su slali konačno uvaže i da se ozbiljno pristupi radu na promeni uslova u Veterniku.

- Naše inspekcije su već utvrdile da su postojale određene nepravilnosti koje su dovele do ovog slučaja. Neke od njih su naše službe prepoznale i na njih je bilo upozoreno, ali nažalost, naše preporuke se nisu slušale i poštovale. Iako Dom nije u našoj nadležnosti to ne znači da mi ne možemo da tražimo odgovornost za one koji su svijim činjenjem i svojim nečinjenjme doveli do ove tragedije – istakao je Vulin.

Zoran Arbutina u izjavi za “Blic” kaže da nije imao priliku da vidi izjavu, odnosno odluku, ministra Vulina i da je zato ne bih komentarisao.

- Sigurno je da niko neće biti zaštićen. Ministar odlučuje ko će da vodi ovu ustanovu, pa i moja smena može da se desi. Istraga je u toku i neke stvari su još u proceduri. Ako se dokaže da su moji radnici napravili propuste oni će snositi odgovornost – izjavio je direktor Zoran Arbutina.

Pročitajte još

On dodaje da se oseća odgovornim za sva dešavanja u ovoj ustanovi pa tako i za ovaj tragičan događaj. Za sada je kaže iz Beograda dobio samo nalog da zbrine sve štićenike koji su zbog izgorele spavaone ostali bez kreveta. U školi su inače pojačana dežurstva dok se paviljon gde je izgorela soba ne dovede u pređašnje stanje.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin traži smenu direktora Doma u Veterniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2016

Ministarstvo rada će predložiti Pokrajinskom sekretarijatu smenu direktora Doma u Veterniku Zorana Arbutine, nakon što je jedan štićenik u četvrtak izgubio život u požaru, izjavio je danas u Subotici ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin...Ministar je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vulin traži smenu direktora Doma u Veterniku

Izvor: Radio 021, 27.Maj.2016

Ministarstvo rada predložiće Pokrajinskom sekretarijatu smenu direktora Doma u Veterniku Zorana Arbutine, nakon što je štićenik u četvrtak poginuo u požaru, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin..Ministar je naveo da će njegov resor to...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.