Uručena priznanja Dr Ferenc Bodrogvari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2016, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručena priznanja "Dr Ferenc Bodrogvari

Istaknutim mladim subotičkim umetnicima sinoć su uručena priznanja "Dr Ferenc Bodrogvari". Priznanje se dodeljuje istaknutim kulturnim stvaraocima, ne starijim od 40 godina, u oblasti književnosti, likovne i muzičke umetnosti, koji su doprineli razvoju kulturnog života Subotice ili su dali doprinos na polju kulture u zemlji i inostranstvu, uzimajući u obzir zapažena ostvarenja u prethodnoj kalendarskoj godini.

Ovogodišnje dobitnice su Natalija Raičević, Monika Čik i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Željka Zelić.

Po 36. put mladi subotički umetnici dobili su priznanja za svoj dosadašnji rad u vidu diplome i plakete priznanja. Nagrada je ove godine otišla u ruke profesorke baleta Natalije Raičević, profesorke mađarskog jezika Monike Čik i novinarke Željke Zelić.

"To je samo jedan podsticaj za dalje, da budem istrajna u negovanju klasične baletske umetnosti",  rekla je Raičevićeva.

"Nadam se da će je, isto tako, opravdati kroz naredno razdoblje. Imam u planu objavljivanje još zbirki. Dakle, treba se radovati jako kratko, ali nastaviti raditi i pisati i dalje" kazala je Zelićeva.

"Srećna sam zbog ovog priznanja", kratko je dodala Čik.

Odluku o dodeli priznanja donela je Gradska skupština, a laureati su izabrani na predlog subotičkih organizacija i pojedinaca, na osnovu javnog poziva.

"Talenat je izuzetno važna ljudska osobina jer to prosek vuče na gore. Subotica je prepoznala još u osamdesetim godinama prošlog veka da, godišnje bar jednom, treba priznati mlade umetnike i njihov rad", istakao je Tivadar Bunford,  predsednik Skupštine grada Subotica.

Nagradu je ustanovila Kulturno-prosvetna zajednica Grada Subotica. Prvi put je dodeljena 1980. godine, a dodeljuje se uglavnom na dan rođenja prerano preminulog filozofa i stvaraoca Ferenca Bodrogvarija.



427

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ljiljani Hajbanović - Đurović uručena Vidovdanska nagrada u Kruševcu

Izvor: Večernje novosti, 28.Jun.2016

Književnica Ljiljana Hajbanović-Đurović dobitnica Vidovdanske nagrade – najvećeg priznanja grada Kruševca KNjIŽEVNICI Ljiljani Habjanović-Đurović uručena je večeras Vidovdanska nagrada, najveće priznanje grada Kruševca. Jednoj od najprevođenijih i najčitanijih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.