Svečanost 173 godine opšte bolnice u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2014, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečanost 173 godine opšte bolnice u Subotici

Opšta bolnica Subotica obeležava 173. godišnjicu postojanja, u znak sećanja na 1. oktobra 1841. godine kada je otvorena prva Građanska bolnica u Subotici.

Direktor te ustanove Goran Bićanin istakao je da je sa 173 godine postojanja i rada Opšta bolnica jedna od najstarijih zdravstvenih ustanova u Srbiji, da su u njoj u prethodnim godinama uložena značajna sredstva u rekonstrukciju i otvaranje novih odeljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i opreme, među kojima se izdvajaju magnetna rezonanca, CT i Mamograf.

Poslednja rekonstrukcija, koju su pomogli subotički privrednici, je urađena na odeljenju za neonatologije nakon junskog požara, rekao je on pred svečanu Skupštinu povom jubileja.

Tom rekonstrukcijom, koja će prema njegovoj oceni biti završena za dvadesetak dana, Opšta bolnica Subotica imaće jedno od najboljih odeljenja nenonatologije u Srbiji.

Bolnica danas zapošljava 1.130 zaposlenih, a u prvih šest meseci ove godine u njoj je hospitalizovano 12.429 pacijenata, obavljeno 5.786 operacija, obavljen 671 porođaj u kojima je 689 mališana došlo na svet, dok je u ambulantama pregledano 329.306 pacijenata.

Takođe, u prvih šest meseci ove godine obavljeno 2.402 pregleda CT aparatom, 1.878 pregleda magnetnom rezonancom i 1.899 mamografija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.