Subotica: Roditelji nezadovoljni higijenom u vrtićima

Izvor: Radio 021, 28.Sep.2016, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica: Roditelji nezadovoljni higijenom u vrtićima

Nakon otpuštanja 70 spremačica iz Predškolske ustanove "Naša Radost" u Subotici, roditelji dece ističu da su zabrinuti zbog higijene u vrtićima.

Oni danima negoduju tvrdeći da se ne brine dovoljno o čistoći objekata. Problem sa prljavštinom je nastao u periodu između davanja otkaza dosadašnjim spremačicama i angažovanja novih radnika preko agencija za spremanje i održavanje objekata.

"Roditelji nisu zadovoljni higijenom u objektima, jer nema radnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koje bi obavljale poslove, od sterilizacije toaleta, kupatila i igračaka, usisavanja soba i hodnika, do pranja podova i prozora. Bojimo se mogućih zaraza koje će se vrlo brzo raširiti po dečijim sobama, ukoliko se nešto ne preduzme", rekla je majka jednog dečaka koji ide u vrtić ove ustanove.

Direktor PU "Naša radost" Jašo Šimić ističe da su svesni problema koji je nastao, ali tvrdi da će se sve rešiti uskoro, jer nove spremačice počinju sa radom.

"Radimo sve da ovaj problem rešimo već ovih dana. Neke spremačice su ranije otišle sa otpremninom, neke su otpuštene 15. septembra, a nekima ugovor ističe 1. oktobra. Želeli smo da preko agencije posao prvo ponudimo našim radnicama i oko 50 njih vraćeno je nazad. Prošle nedelje, posle velikih kiša, situacija je eskalirala, ali stanje se sada popravlja, obišli smo veće objekte i uverili se u to. Problem će se rešiti, ali molimo roditelje za strpljenje", dodao je Šimić.

Autor: Novosti
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vrtiće nema ko da čisti

Izvor: Večernje novosti, 28.Sep.2016

Roditelji dece nezadovoljni higijenom u PU "Naša radost" u Subotici. Otpušteno 70 spremačica, što se odrazilo na čistoću objekata MNOGOBROJNI roditelji mališana ovih dana negoduju zbog higijene u vrtićima Predškolske ustanove "Naša radost" u Subotici, tvrdeći da se ne...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.