SU: Pijaca uređena, hrana bezbedna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2016, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SU: Pijaca uređena, hrana bezbedna

Zelena pijaca na popularnom subotičkom Buvljaku dobila je novo, lepše ruho. Ima 25 novih tezgi za voće i povrće, a izgrađena je i nova mlečna hala u kojoj je postavljeno 17 modernih rashladnih vitrina.

U jednoj od njih Klara Der prodaje domaće kolače. Veoma je zadovoljna novim izgledom pijace, a tvrdi da su i kupci.

"Prodavci su u mogućnosti da svakodnevno donose sveže namirnice pa kupci imaju kvalitetnu ponudu kada su u pitanju mlečni proizvodi, ali i meso >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i prerađevine, kao i slatkiši", kaže Klara Der.

Među zadovoljnim prodavcima na ovoj zelenoj pijaci je i Dubravka Milkić, koja se bavi proizvodnjom i prodajom živine.

"Prodajemo piletinu, mleko, jaja, sir... Sve to proizvodimo u svom domaćinstvu, a ovde imamo izuzetno dobre uslove za prodaju. Zadovoljni smo i mi i naši kupci", kaže Dubravka Milkić.

Novoizgrađenu mlečnu halu na zelenoj pijaci svečano su pustili u rad Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice i Branislav Joka, direktor AD Tržnica, koje je u njeno uređenje i modernizaciju investirala 11,5 miliona dinara.

"Uređenjem ove pijace omogućili smo zakupcima da svoje proizvode plasiraju u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, a našim građanima i posetiocima Tržnog centra Mali Bajmok da proizvode i lako kvarljive namirnice kupuju na potpuno bezbedan način", izjavio je Branislav Joka, direktor Tržnice.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je istakao da je Tržnica otvaranjem ove hale na najbolji način obeležila 25 godina rada jer je pokazala domaćinski odnos prema svojim korisnicima, ali i potrošačima.

"Dogradnjom hale i izgradnjom nadstrešnice, u koje je investirala 11,5 miliona dinara, Tržnica je pokazala da vodi računa o svojim korisnicima i kvalitetu usluga, ali i da imamo šta da ponudimo našim građanima", ocenio je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

Tržnica ima 1.700 tezgi i preko 2.000 potpisanih ugovora sa korisnicima jer pored Zelene pijace na buvljaku, upravlja i pijacama u prigradskom naselju Aleksandrovo i na Paliću, koje su takođe uređene po najvišim standardima .
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.