Ciklus hrvatskog filma u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ciklus hrvatskog filma u Subotici

U "Art bioskopu Lifka" u Subotici danas i sutra, 9. i 10. oktobra, biće prikazani filmovi "Album" i "Poezija i revolucija", u okviru Ciklusa hrvatskog filma 2015.

Večeras u 20 časova na programu je dokumentarni film "Album" iz 2011. godine, režisera Branka Ištvančića.

Film ima kao početnu ideju pokušaj protagonista da ponovno uspostavi normalan posleratni život tragajući za izgubljenim porodičnim fotografijama koje su nestale u ratu na prostorima bivše Jugoslavije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kaže se u najavi.

U subotu 10. oktobra, takođe u 20 časova, biće prikazan dokumentarni film Branka Ivande "Poezija i revolucija" iz 2010. godine.

U vreme studentskog štrajka 1971. godine, grupa studenata filma predvođena rediteljima Brankom Ivandom i Zoranom Tadićem počela je kamerama pratiti događanja. Nakon što je štrajk razbijen, a vođe uhapšene i osuđene, snimljeni je materijal arhiviran u policiji. Trideset godina nakon tih događanja, Factum je pronašao deo originalnog materijala i Branko Ivanda je dovršio film koji prikazuje događaje koji su obežili ne samo živote učesnika, već i celu Hrvatsku.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.