Besplatan priključak za gas na Paliću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2016, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatan priključak za gas na Paliću

Svi potencijalni korisnici gasa na Paliću sada imaju mogućnost da dobiju besplatan priključak, i to u roku od nedelju dana. Naime, JKP "Suboticagas" investiralo je 15 miliona dinara sopstvene dobiti u izgradnju gasovoda koji je značajan preduslov za privlačenje investitora i vraćanje Paliću statusa banje.

Gasovod je izgrađen na trasi Senćanski put - Vikend naselje na Paliću pa svi potencijalni korisnici gasa na ovoj na trasi imaju mogućnost da dobiju besplatan priključak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i to u roku od svega nedelju dana.

Gasovod je izgrađen kao deo plana privlačenja investitora i iskorišćavanja turističkih potencijala Palića.

Palić je primamljiv za turiste koje privlači lepota prirode, romantične građevine u stilu secesije i uživanje u sportovima na vodi, a planira da ponovo vrati i status banje. Zbog toga su mu potrebni investitori, a njima, opet - dobra infrastruktura.

"Kapacitet gasovoda je 30.000 metara kubnih gasa dnevno i dovoljan je da pokrije sve potrebe koje su planirane Master planom razvoja Palića kao banje, pa i više od toga. Očekujemo da će ova investicija 'Suboticagasa' privući investitore i doprineti da Palić postane centar banjskog turizma", kaže Dragan Božinović, direktor JKP "Suboticagas".

Gasovod, koji je u roku od 45 dana izgrađen u blizini Salaša 222 na Paliću, svečano je pustio u rad gradonačelnik Subotice Bogdan Laban. On je istakao da je investicija JKP "Suboticagas" izuzetno značajna za razvoj banjskog turizma na Paliću.

"Do sada smo imali zapadni prsten koji nije bio dovoljan za sve potrebe Palića. Ukoliko želimo da razvijemo turizam, zdravstveni i banjski, moramo da stvorimo preduslove da energent koji je izuzetno bitan za snabdevanje bude lako dostupan", rekao je Laban.

Očekuje se da će ova pogodnost posebno privući investitore i ohrabriti ih da ulažu u razvoj banje Palić.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.