Subotić i Jojić bez trofeja: Volfzburg nadigrao Dortmund i osvojio Kup Nemačke

Izvor: Blic, 30.Maj.2015, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotić i Jojić bez trofeja: Volfzburg nadigrao Dortmund i osvojio Kup Nemačke

Fudbaleri Volfzburga ove sezone su bili ubedljivo najbolji tim u Nemačkoj uz Bajern Minhen, a pošto nisu mogli da budu prvi u Bundesligi, uspeli su da se dokopaju trofeja u Kupu pošto su u finalu savladali Borusiju iz Dortmunda sa 3:1.

Da je neko Jirgenu Klopu rekao da će njegov tim da bude poražen posle sjajnog uvoda, sigurno mu ne bi verovao. "Milioneri" su poveli već u petom minutu nakon centaršuta Kagave koji je na sedam metara pronašao Aubamejanga koji je dotakao loptu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i sproveo je iza leđa Dijega Benalja.

Izjednačenje je stiglo u 22. minutu nakon što je sa 27 metara iz slobodnog udarca pokušao Naldo, a Langerak je nedovoljno odbio loptu koja je završila u nogama Luisa Gustva koji nije čekao već je zatresao mrežu sa nekih osam, devet metara.

Sve je krenulo nizbrdo za Borusiju koja je u pet minuta bila u minusu od dva gola. Prvo je De Brujne pogodio za preokret, a odlični napadač "vukova" Bast Dost je u 38. minutu povisio na, ispostaviće se, konačnih 3:1.

Dortmund je napadao do kraja utakmice, imao nekoliko neverovatnih prilika uz veliki pritisak, ali nije uspeo da stigne do gola.

Srpski defanzivac Neven Subotić ostao je bez trofeja, a odigrao je svih 90 minuta za Borusiju, dok je Miloš Jojić otputovao zbog reprezentativnih obaveza.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KUP NEMAČKE: Volfzburgu trofej (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 30.Maj.2015

Volfzburg – Borusija Dortmund 3:1 (3:1). (Gustavo 22, De Brujne 33, Dost 38 – Obamejang 5). . Odličnu sezonu u kojoj su uspeli da dođu do vicešampionske titule fudbaleri Volfzbura začinili su trofejom Kupa Nemačke pošto su u finalu na Olimpijskom stadionu u Berlinu savladali Borusiju iz Dortmunda...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.