Održan 25. Beogradski maraton

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2012, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan 25. Beogradski maraton

BEOGRAD -

Kenijac Džejms Barbasai pobedio je danas na 25. Beogradskom maratonu, pošto je trku pretrčao po nezvaničnom vremenu za dva sata, 16 minuta i jednu desetinku sekunde.

Drugo i treće mesto takođe su osvojili Kenijci. Drugi je bio Henri Kemboi, koji je deonicu prešao u nezvaničnom vremenu 2:22,54, a treći je stigao Čarls Rotič sa 2:23,12.

Barbasai je 12. Kenijac koji je trijumfovao na Beogradskom maratonu.

Ana Subotić i Kristijan Stošić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pobednici polumaratona

Srpski atletičari Ana Subotić i Kristijan Stošić pobednici su trke u polumaratonu, koja je danas u okviru 25. Beogradskog maratona održana u glavnom gradu Srbije.

Atletičarka Javora iz Ivanjice, koja će učestvovati na Olimpijskim igrama u Londonu i atletičar Mladosti iz Užica ujedno su osvojili i titulu šampiona Srbije u polumaratonu.

Subotić je pobedila u vremenu 1:24, 35 sekundi, ispred Marijane Čegar - Lukić (1:25, 55) i Danijele Barać (1:27,09).

Stošić, posle 12 godina prvi Srbin, koji je trijumfovao u polumaratonu, ostvario je rezultat od 1:10,16 sekundi, ispred drugoplasiranog Grka Panajotisa Papandreopulosa (1:11,53) i trećeplasiranog Miloša Milovanovića (1:12, 30).

Subotićeva je posle trke, u kojoj je opravdala ulogu favorita, bila veoma zadovoljna.

"Bilo mi je zadovoljstvo da trčim ovde, samo sedam dana nakon što sam u Roterdamu izborila olimpijsku vizu. Beograđani su me prepoznali i navijali za mene. Duvao je jak vetar, ali uspela sam poslednja četiri kilometra da se odvojim i pobedim. Drago mi je što sam objedinila titule", rekla je Subotićeva Tanjugu.

Zadovoljstvo nije krio ni Kristijan Stošić.

"Ovo je veliki uspeh jer je posle 12 godina ponovo pobednik bude iz Srbije. Nije bilo lako, uslovi nisu bili prijatni, vetar i jako sunce. Na 12. kilometru sam pojačao ritam, pobegao Grku i do kraja sačuvao prednost. Hvala treneru Zdravku Kuzmanović i Oliveri Jevtić sa kojom sam trenirao".

Jubilarni 25. Beogradski maraton počeo je tačno u 10 časova. Na startu ispred crkve Svetog Marka bilo je tačno 2.328 takmičara iz 35 država, u maratonu i polumaratonu u obe konkurencije, čime je oboren rekord iz 2005. godine kada je bilo 1.833 učesnika.

Pet minuta kasnije startovala je i trka zadovoljstva u kojoj učestvuje više od 20.000 ljudi, među njima i nekadašnji potpredsednik Vlade Božidar Đelić, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Šapić i mnogi drugi. Trka ima humanitarni karakter u sklopu akcije "Trčimo za bebe".

Znak za start trke dali su promoteri maratona - srpski olimpijci na Igrama u Londonu predvođeni predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Vladom Divcem.

Moto ovogodišnjeg maratona je "Možemo svi", a kao i prethodnih godina predviđene su novčane nagrade za eventualno obaranje svetskog, evropskog, državnog rekorda, kao i rekorda staze.

Među učesnicima je bio i kandidat za predsednika Srbije i predsednik Demokratske stranke Boris Tadić.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kenijci pobednici 25. maratona

Izvor: B92, 22.Apr.2012

Kenijac Džejms Barbasai i njegova sunarodnica Meri Pitkani pobednici su 25. Beogradskog maratona...Barbasai je trku pretrčao po nezvaničnom vremenu za dva sata, 16 minuta i jednu desetinku sekunde. Drugo i treće mesto takođe su osvojili Kenijci...Drugi je bio Henri Kemboi, koji je deonicu prešao...

Nastavak na B92...

Kenijac Barbasai pobednik Beogradskog maratona

Izvor: Radio 021, 22.Apr.2012

Kenijac Džejms Barbasai pobedio je danas na 25. Beogradskom maratonu, pošto je trku pretrčao za dva sata i 16 minuta.

Nastavak na Radio 021...

Kenijac Barbasai pobednik 25. Beogradskog maratona

Izvor: Kurir, 22.Apr.2012

Kenijac Džejms Barbasai trku pretrčao po nezvaničnom vremenu za dva sata, 16 minuta i jednu desetinku sekunde..BEOGRAD - Kenijac Džejms Barbasai pobedio je na 25. Beogradskom maratonu, dok su drugo i treće mesto osvojili njegovi zemljaci Henri Kemboi i Čarls Rotič...U ženskoj konkurenciji pobednica...

Nastavak na Kurir...

Trio iz Kenije pobedio

Izvor: Beta, 22.Apr.2012

BEOGRAD, 22. aprila 2012. (Beta) - Kenijac Džejms Barbasai pobedio je u nedelju na 25. Beogradskom maratonu, pošto je trku pretrčao po nezvaničnom vremenu za dva sata, 16 minuta i jednu desetinku sekunde.

Nastavak na Beta...

Kenijac Barbasai pobednik 25. Beogradskog maratona

Izvor: Glas javnosti, 22.Apr.2012

BEOGRAD - Kenijac Džejms Barbasai pobedio je na 25. Beogradskom maratonu, dok su drugo i treće mesto osvojili njegovi zemljaci Henri Kemboi i Čarls Rotič...U ženskoj konkurenciji pobednica je takođe Kenijka Meri Pitkani. Polumaratonska trka završena trijumfom Kristijana Tošića u muškoj, i Ane...

Nastavak na Glas javnosti...

Trio iz Kenije pobedio

Izvor: NaDlanu.com, 22.Apr.2012

BEOGRAD, 22. aprila 2012. (Beta) - Kenijac Džejms Barbasai pobedio je u nedelju na 25. Beogradskom maratonu, pošto je trku pretrčao po nezvaničnom vremenu za dva sata, 16 minuta i jednu desetinku sekunde... BEOGRAD, 22. aprila 2012. (Beta) - Kenijac Džejms Barbasai pobedio je u nedelju na 25. Beogradskom...

Nastavak na NaDlanu.com...

Atletičari iz Kenije trijumfovali na Beogradskom maratonu

Izvor: medio.rs, 22.Apr.2012

Kenijski atletičari Džejms Barbasai u muškoj i Meri Pitkani u ženskoj konkurenciji pobednici su jubilarnog 25. Beogradskog maratona. U polumaratonu trijumfovali Kristijan Tošić i Ana Subotić.

Nastavak na medio.rs...

Keniji maraton, Srbiji polumaraton

Izvor: Politika, 22.Apr.2012

Pobednici jubilarnog 25. beogradskog maratona Džejms Barmasai i Meri Ptikani, a polumaratona Kristijan Stošić i Ana Subotić. – U tri trke više od 20.000 učesnika..Dvanaesti put u muškoj i peti put u ženskoj konkurenciji trofeje „Fred Libou” na Beogradskom maratonu osvojili su trkači iz...

Nastavak na Politika...

Trio iz Kenije pobedio, najbrži Džejms Barbasai

Izvor: TvojPortal.com, 23.Apr.2012, 08:58

Izvor: vesti online. Kenijac Džejms Barbasai pobedio je danas na 25. Beogradskom maratonu, pošto je trku pretrčao za dva sata, 16 minuta i jednu desetinku sekunde.. Drugo i treće mesto takođe su osvojili Kenijci. Drugi je bio Henri Kemboi, koji je deonicu prešao u nezvaničnom vremenu 2:22,54,...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.