Kenijci pobednici 25. maratona

Izvor: B92, 22.Apr.2012, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenijci pobednici 25. maratona

Kenijac Džejms Barbasai i njegova sunarodnica Meri Pitkani pobednici su 25. Beogradskog maratona.

Barbasai je trku pretrčao po nezvaničnom vremenu za dva sata, 16 minuta i jednu desetinku sekunde. Drugo i treće mesto takođe su osvojili Kenijci.

Drugi je bio Henri Kemboi, koji je deonicu prešao u nezvaničnom vremenu 2:22,54, a treći je stigao Čarls Rotič sa 2:23,12.

Pitkani je takođe biča bila veoma ubedljiva sa vremenom 2:42,50, gotovo 13 minuta ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugoplasirane Turkinje Ezre Gulu (2:57,10), koja je postala šampionka Balkana.

"Drugi put u životu trčim maraton. Imao sam problema sa vetrom, ali nisam očekivao tako ubedljivu pobedu na kraju", rekao je Barbasai, koji je imao prednost od skoro sedam minuta nad drugoplasiranim takmičarom.

"Maraton sam prvi put trčao prošle godine u Najrobiju. Zadovoljstvo mi je što sam bio u Beogradu i doći ću ponovo", zaključio je Barbasai.

Barbasai je 12. Kenijac koji je trijumfovao na Beogradskom maratonu.

Pitkani bez obzira na trijumf nije bila zadovoljna.

"Bilo mi je veoma teško, nije bilo nikog da me "pogura" tokom trke. Nisam zadovoljna rezultatom, jer nisam ispunila olimpijsku normu, mada nisam samo zbog toga došla", izjavila je Petkani, posle pobede.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.