Mladi fudbaleri Srbije u baražu za EP

Izvor: Politika, 10.Sep.2012, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi fudbaleri Srbije u baražu za EP

U Kruševcu, u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za mlade: Srbija – Makedonija 5:1 (1:0). – U petak žreb za baraž, mečevi 12. i 16. oktobra

Kruševac – Velika igra – velika pobeda. Mogla je Srbija do vrha da napuni mrežu Makedonaca i da mirne duše četi Bobana Babunskog da još pet golova. Sve nade koje su gosti gajili pred susret u Kruševcu pale su veoma brzo u vodu jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << jednostavno Srbija je potvrdila da ima tim za velika dela, pa će sa realnim optimizmom čekati žreb u petak kada će saznati ime rivala u baražu za odlazak na Prvenstvo Evrope za mlade reprezentacije koje će se iduće godine održati u Izraelu. I susret baraža u kojem je Srbija domaćin igraće se pred kruševačkkom publikom.

Sinoć je na strani naše reprezentacije bilo sve: i dobra igra i sjajan ambijent i vreme kakvo se samo za igru može poželeti. Selektor je pripremio taktiku, igrači poštovali njegove zamisli. Reklo bi se sasvim jednostavan posao. Naši južni susedi su u Kruševac došli posle ubedljive pobede u Irskoj ostvarene pre tri dana (3:1) nadajući se da mogu da iznenade i lidera na tabeli. Međutim, Srbija je odlučno ušla u meč i već u 9. minutu golman Dimitrijevski bio je primoran na kapitulaciju. Povratnik u najbolji tim Luka Milunović je sjajno prošao po levoj strani, još bolje prevario svog čuvara Ristevskog i potom šutirao. U prvi mah golman gostiju je dobro intervenisao, ali je lukavi Mudrinski sjajno pratio akciju i u maniru iskusnog strelca matirao golmana Makedonije.

Nedugo zatim uzvratili su gosti. Fazli je dobro izveo korner, a u iznenadnoj prilici našao se visoki štoper Bogdanović, koga je lopta bukvalno pogodila u glavu i pravo završila u naručje sigurnog Aleksića.

Makedonci su se od tog momenta bolje organizovali, a glavnu ulogu organizatora u njihovom timu preuzeo je David Babunski, sin selektora mlade reprezentacije i igrač B tima Barselone, kao i Svrljižanin Predrag Ranđelović, koji je prošao školu Partizana igrao za Teleoptik, a potom uzeo makedonsko državljanstvo kako bi zaigrao za reprezentaciju.

Naši reprezentativci kao da su posle ranog vođstva svesno prepustili sredinu terena, i nisu previše trošili snagu, ali kad god su imali priliku napadali su iz sve snage tako da je Milunović u 27. minutu imao veoma dobru priliku da savlada Dimitrijevskog, ali je šutirao je glavom preko gola. Milunović se i u 32. minutu izborio za divnu priliku i sve je dobro uradio osim završnog udarca.

A onda, u 39. minutu, akcija Srbije iz udžbenika. Ninković je najpre uposlio Mudrinskog, koji je iz prve polsao loptu ka Milunoviću i on je majstorskim potezom prevario Dimitrijevskog. Srbija – Makedonija 2:0!

Boban Babunski je na početku odlučio da osveži svoje redove uveo je Aškovskog i Tairija dok je naš strateg šansu dao Malbašiću umesto Ninkovića, našeg junaka iz Alborga. Imala je Makedonija preko Fazlija najzreliju priliku u 49. minutu. Pogrešili su naši štoperi i kada je centarfor gostiju izbio sam pred našeg golmana i slabo šutirao. Ipak, naši nisu popuštali ni jednog momenta. Tek što je ušao sveži i raspološeni Jojić je u 66. minutu video da je čuvar mreže gostiju istrčao iz svog prostora i sjajnim lob udarcem poslao loptu u mrežu, a u 70. minutu drugi put primorao Dimitrievskog da vadi loptu iz mreže. Za utehu gostiju Fazli je posle slabe reakcije našeg tima matirao Aleksića u 76. minutu i smanjio rezultat na 4:1. Bio je to precizan udarac u sam levi ugao gola naše reprezentacije. U samom finišu u listu strelaca u 81. minutu upisao se i Malbašić.

Pun doprinos novoj pobedi dali su svi igrači i naravno selektor Janković, koji je potvrdio da izrasta u trenera svetske klase. Reč dve o ambijentu: kamo sreće da reprezentacija češće igra u unutrašnjosti jer i tamo ima divne publike, koja volu i poštuje svoju reprezentaciju. Juče Kruševac, sutra Niš, Jagodina, Užice i tako redom...

Stadion: Mladost u Krduševcu. Gledalca: oko 8.000.  Sudija: Oliver Draht (Austrija). Strelci: Mudrinski u 9, Milunović u 38, Jojić u 66. i 70. i Malbašić u 81. minutu za Srbiju, Fazli u 76. minutu za Makedoniju. Žuti kartoni: Ninković, Jojić, Milunović, Rodić (Srbija). Crveni karton: Babunski u 90. minutu (Makedonija).

Srbija. Aleksić 7,5, Medojević 7,5, Gudelj 8, Rodić 7, Mudrinski 7,5 (od 71. Kojić -), Krstičić 7,5, Milunović 7,5 , Pantić 7, S. Marković 7 (od 62. Jojić 7,5), Ninković 7 (od 46. Malbašić 7).

Makedonija: Dimitrijevski 5,5, Ristevski 6, Bogdanović 6,5, Stankov 6, Trajkovski 7, Husmani 6 (od 46. Tairi -), Fazli 7, Babunski 6,5, Ranđelović 6,5, Najdovski 6 (od 46. Aškovski 6), Spirovski 6,5 (od 71. A. Stankov -).

D. Todorović

objavljeno: 11.09.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deklasirana Makedonija, obezbeđen baraž

Izvor: Akter, 10.Sep.2012

U poslednjem kolu četvrte grupe kvalifikacija za EP, mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Kruševcu Makedoniju rezultatom 5:1 (2:0) i plasirala se u baraž.

Nastavak na Akter...

Srbija pobedila Makedoniju i završila kao prva u grupi

Izvor: Studio B, 10.Sep.2012

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se sa prvog mesta u Grupi četiri u baraž za Evropsko prvenstvo, pošto je u Kruševcu u poslednjem, osmom kolu kvalifikacija ubedljivo pobedila Makedoniju sa 5:1...Golove za Srbiju postigli su Ognjen Mudrinski u 10, Luka Milunović u 39, Miloš Jojić...

Nastavak na Studio B...

Medojević: U Kruševcu je ubedljivo najbolji ambijent u Srbiji

Izvor: Sportal.rs, 11.Sep.2012, 02:16

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se sa prvog mesta u Grupi 4 u baraž zaEvropsko prvenstvo u Izraelu, pošto je na stadionu "Mladost" u Kruševcu u poslednjem, osmom kolu kvalifikacija

Nastavak na Sportal.rs...

Milunović: U Kragujevac po tri boda

Izvor: MozzartSport.com, 11.Sep.2012

  Mlada selekcija Srbije se u velikom stilu plasirala u baraž za Evropsko prvenstvo u Izraelu, a izabranici Aleksandra Jankovića jasno su pokazali da budućnost najvažnije sporedne stvari na svetu u našoj zemlji nije ugrožena. Među istaknutijim pojedincima meča bio je i napadač Crvene zvezde...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.