Kolaković: Pobeđivali smo i bolje

Izvor: B92, 08.Maj.2012, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolaković: Pobeđivali smo i bolje

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković rekao je da je Bugarska favorit na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koji se igra u Sofiji.

Kolaković je, ipak, istakao da su njegovi protivnici dosta puta znali da pobede i jače protivnike.

"Bugari su favoriti turnira, bez obzira što Italijani imaju sjajan tim. Bugari u sastavu imaju najbolje evropske igrače i sigurno će biti motivisani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ovde, u Sofiji, pred svojim navijačima potvrde olimpijsku vizu. Međutim, mi smo tu, sa druge strane mreže, da im se suprostavimo i poprilično poremetimo”, rekao je Kolaković.

Kolaković je dodao da ga ne brine tradicija loših rezultata sa Bugarima u poslednje vreme.

"Mi smo poslednjih godina gubili od njih, ali ne zbog tradicije, nego zato što su u tom periodu bili bolji. Ne znam zašto ne uspevaju da naprave neki dobar rezultat, imaju odličan tim, ali, mi smo dosta puta pobeđivali i bolje protivnike”, konstatovao je Kolaković.

Oporavljeni Saša Starović, koji bi trebalo da zameni Ivana Miljkovića na poziciji korektora, istakao je da će protiv domaćina biti mnogo teško, ali da će ekipa spremno dočekati meč.

"Oni su jedan od favorita ovde, ali mi smo već ušli u ritam i spremni smo za taj meč”, rekao je Starović.

Vlado Petković je rekao da su Bugari posebno nezgodni kod kuće i podsetio da često pokazuju dva lica.

"Neugodni su, posebno pred 14.000 svojih navijača. Mi poznajemo dve reprezentacije Bugarske, jednu koja igra perfektno i drugu koja može da nam 'pomogne’ da pobedimo. Ako ih ozbiljno shvatimo, a hoćemo, verujem u uspeh”, rekao je Petković.

Utakmica između Bugarske i Srbije na programu je u sredu od 18.30 po srednjeevropskom vremenu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolaković: Pobeđivali smo i jače od Bugara

Izvor: Mondo, 08.Maj.2012

Selektor Srbije priznao da je domaćin turnira "veliki favorit", ali to ga ne plaši, baš kao ni njegove igrače.

Nastavak na Mondo...

Kolaković: Želimo da pokvarimo planove Bugarskoj

Izvor: Vesti-online.com, 08.Maj.2012

Trener odbojkaša Srbije Igor Kolaković ocenio je uoči prvog meča Kontinetalnih kvalifikacija za Olimpijske igre protiv Bugarske u Sofiji, da su domaćini favoriti takmičenja, ali da Srbija ima šansu da već na startu dođe do pobede..."Bugari su favoriti turnira. Igraju pred svojim navijačima...

Nastavak na Vesti-online.com...

OI kval: Srbija - Bugarska (18.30h)

Izvor: B92, 09.Maj.2012, 11:30

Odbojkaši Srbije u sredu počinju kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Londonu, a prvi rival je favorit i domaćin turnira Bugarska...Evropske šampione će u Sofiji dočekati verovatno 14.000 fanatičnih navijača, pa srpski tim prepušta ulogu favorita istočnom susedu..."Orlovi"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.