Kako će Zvezda potrošiti dodtani milion od Gasproma: Škola dobija 250.000 evra

Izvor: Blic, 28.Jul.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će Zvezda potrošiti dodtani milion od Gasproma: Škola dobija 250.000 evra

Na nedavno održanoj Skupštini Crvene zvezde saopšteno je da je Gasprom odlučio da poveća sponzorski ugovor crveno-belima za milion evra po sezoni i dve nedelje kasnije poznato je kako će ta sredstva bar za ovu sezonu biti upotrebljena. Upravni odbor kluba je odlučio da sumu podeli na tri dela i iskoristi je odmah.

Prvi i najveći deo, tačnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << polovina, biće upotrebljena za servisiranje postojećih dugova. To verovatno podrazumeva plaćanje rate duga prema Lazoviću, Milijašu i Rakiću, dok će najveći deo otići na isplate kamata bankama. Klubu je to već dugo vremena veliki problem pošto samo kamate na godišnjem nivou odnose 1,4 miliona evra.

Kako će Zvezda trošiti novac od Gasproma:

- Na vraćanje dugova prema igračima i isplate kamata bankama

- Na plate sadašnjim igračima

- Na rad omladinske škole

- Na sređivanje terena

- Na izgradnju balona

- Na izgradnju reflektora

Drugi deo, četvrtina novca, odnosno 250.000 evra će ići na plate i dugove postojećem igračkom fondu kako ne bi došlo do nezadovoljstva igrača već na startu sezone. Takođe, delom i zbog tog novca u klubu mogu da kalkulišu sa prodajom mladih igrača, pre svih Rajkovića. To praktično znači da neće morati da pristanu na svaku ponudu kako bi kako-tako došli do novca za plaćanje. Za sada je cifra ispod koje klub neće prodati Rajkovića 2,5 miliona evra.

Treći deo će otići omladinskoj školi Zvezde. To je značajan novitet u odnosu na prethodna vremena. U klubu je donešena odluka da se konačno osloni na omladinsku školu. Zbog toga će preostalih 250.000 evra otići na sređivanje infrastrukture podno južne tribine. Biće sređeni tereni, u planu je izgradnja balona kako bi se dobro radilo i zimi, kao i postavljanje reflektora kako bi škola mogla duže da radi, a mečevi da se igraju po prijatnijem vremenu.

Takva odluka je podržana od svih struktura kluba, a na upravi odnosno operativnom delu kluba je da je zaista sprovede. Jedina "opasnost" bi moglo da bude trošenje tog novca na nove igrače usled nezadovoljstva postojećim igračkim kadrom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

‘BOMBA’ NA MALOM KALEMEGDANU: Dudin Amerikanac na meti Zvezde?

Izvor: HotSport.rs, 29.Jul.2015, 08:49

Ako je verovati specijalizovanom košarkaškom portalu Sportando, jedan od najboljih šutera za tri poena u Evroligi na meti je Crvene zvezde.. . Reč je o sada već bivšem članu Anadolu Efesa i “prvoj haubici” tima iz Istanbula Metu Dženingu. Amerikancu je istekao ugovor sa četom koju sa klupe...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.