Ivana Maksimović šesta na SP

Izvor: RTS, 06.Avg.2010, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Maksimović šesta na SP

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Maksmović zauzela je šesto mesto na prvenstvu sveta u Minhenu u disciplini malokalibarska puška trostav sa ukupno 679,4, odnosno 585 krugova u osnovnom delu gađanja.

Maksimović nije uspela da se domogne olimpijske vize za Igre u Londonu 2012. godine, pošto su "ulaznice" za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << olimpijski turnir dobile samo pet prvoplasiranih takmičarki.

"Imala sam veliku tremu, ali sam se trudila da taktički i tehnički sve uradim kako treba", navela je Maksimović.

Selektor srpskih strelaca Zoran Stojiljković ocenio je da je za bolji plasman našoj takmičarki nedostajalo "samo malo iskustva".

"To je osnovni razlog zbog kojeg je ispustila medalju i olimpijsku vizu. Ipak, ne treba izgubiti iz vida da je dva puta na ovom prvenstvu bila po rezultatu uz rame sa asovima svetskog streljaštva", tvrdi Stojiljković.

Naša druga predstavnica u ovoj disciplioni Andrea Arsović zauzela je 61. mesto sa 568 krugova, dok je Lidija Mihajlović takmičenje završsila na 65. poziciji rezultatom 566 krugova.

Zlato je osvojila Nemica Barbara Lehner sa 687,4 (589) krugova, srebro njena zemljakinja Sonja Fajlšifter sa 685,4 (585), a bronza je otišla u ruke Anik Marže iz Švajcarske koja je pogodila 681,2 (582) kruga.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Strelci se sa medaljama vratili iz Nemačke kombijem

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2010

Strelac Streljačke družine "Novi Sad 1790" i reprezentativac Srbije, Nemanja Mirosavljev, osvojio je na upravo završenom Svetskom prvenstvu u Minhenu bronzanu medalju u disciplini malokalibarska puška trostav, te na taj način obezbedio učešće na Olimpijskim igrama koje će se održati u Londonu...

Nastavak na Radio 021...

Ivana Maksimović šesta na SP

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2010

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Maksimović zauzela je danas šesto mesto na prvenstvu sveta u Minhenu u disciplini malokalibarska puška trostav.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.