Higlova se oseća bolje nego pred Rim

Izvor: Politika, 11.Avg.2010, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Higlova se oseća bolje nego pred Rim

Svetska prvakinja na 200 prsno danas pliva na Evropskom prvenstvu u Budimpešti u „svojoj” disciplini

Od specijalnog izveštača „Sportskog žurnala”

Budimpešta, 11. avgusta – Do­šao je dan za tr­ku Na­đe Higl. Sutra u 9,30 ča­so­va po­či­nju kva­li­fi­ka­ci­je na 200 pr­sno, u di­sci­pli­ni u ko­joj je vla­snik svet­skog zla­ta i evrop­skog re­kor­da (2:21,62).

– Je­di­na re­la­tiv­no lak­ša tr­ka tre­ba­la >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bi da bu­de ta u kva­li­fi­ka­ci­ja­ma. Mi­slim da će za po­lu­fi­na­le bi­ti do­volj­no 2:28. Po­sle to­ga sle­di bor­ba za fi­na­le u ko­jem ne­ma kal­ku­la­ci­ja. Sprem­na sam, gle­dam sa­mo se­be, kon­ku­ren­ci­ja me ne za­ni­ma – iz­ja­vi­la je Na­đa Higl.

Svetska prvakinja je došla u Budimpeštu s petim rezultatom po vrednosti, pa će pli­vati u če­tvr­toj gru­pi u petoj sta­zi (najbolje vreme ima Dankinja Pedersen). Njen brat i tre­ner Se­ba­sti­jan kao i uvek je sve de­talj­no ana­li­zi­rao:

– Uvek sam ume­ren u iz­ja­va­ma, ali mo­ram da ka­žem da se Na­đa ose­ća mno­go bo­lje ne­go pred Svetsko prvenstvo u Rimu pro­šle go­di­ne. Sma­nji­li smo in­ten­zi­tet tre­nin­ga i sprem­na ula­zi u tr­ku. Sa­da sa­mo tre­ba da se sklo­pe sve koc­ki­ce, da na­pra­vi što ma­nje gre­ša­ka i na­dam se da će bi­ti za­do­volj­na ura­đe­nim.

Se­ba­sti­jan Higl je spo­me­nuo i još je­dan de­talj:

– Za me­ne kao tre­ne­ra uspeh je što je uop­šte do­šla ov­de, po­sle ve­li­kih pro­ble­ma ko­je je ima­la sa po­vre­dom ra­me­na. U apri­lu ni­smo zna­li da li će uop­šte pli­va­ti. Pre­va­zi­šla je sve po­te­ško­će, sjaj­no ra­di­la i što je naj­va­žni­je, pot­pu­no zdra­va ula­zi u tak­mi­če­nje.

Evrop­sko pr­ven­stvo je naj­va­žni­ji do­ga­đaj u ovoj go­di­ni, ali u pla­no­vi­ma Hi­glo­vih sa­mo jed­na sta­ni­ca do glav­nog ci­lja.

– Naš pri­o­ri­tet su Olim­pij­ske igre u Lon­do­nu. Sve što sa­da ra­di­mo i što će­mo ra­di­ti vo­di ka to­me da Na­đa naj­bo­lje iz­da­nje pri­ka­že 2012. u pre­sto­ni­ci Ve­li­ke Bri­ta­ni­je – is­ta­kao je Se­ba­sti­jan Higl.

Vladimir Todorović

objavljeno: 12/08/2010

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Nađa lako do polufinala

Izvor: RTS, 12.Avg.2010, 11:18

Reprezentativka Srbije u plivanju Nađa Higl plasirala se u polufinale trke na 200 metara prsnim stilom na prvenstvu Evrope u Budimpešti, pošto je u kvalifikacijama zauzela peto mesto rezultatom 2:28,59 minuta...Naša druga predstavnica u ovoj disciplini Jovana Bogdanović zauzela je 20. mesto u vremenu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.