Izvor: Tech-Lifestyle.com, 22.Apr.2017, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEST: Samsung Galaxy A3 i A5 (2017)

Nekada je napredak između dve generacije proizvoda toliki da je pomalo šteta da zadrže istovetni sistem označavanja. Upravo je takav slučaj sa ovogodišnjom serijom Galaxy A smartfona – makar sa A3 i A5 modelima koje smo imali priliku da isprobamo. Zbilja, ovo su telefoni koji su unapređeni u svakom pogledu i gotovo da je šteta što će sva razlika u sistemu imenovanja biti u broju-sufiksu iza njihovih imena. Sa druge strane, Samsung se ne žali na prodaju ovih uređaja, tako da verujemo da će isti biti itekako traženi i ove godine.
Razloga za to je puno. Pre svega, što se dizajna i izrade tiče (ali i još ponečega), sasvim je jasno da je Galaxy S7 (Edge) bio uzor u svakom pogledu. Novi 3D Glass materijal i korišćenje metala i stakla su rezultovali zapanjujuće lepim telefonima. Nema više potrebe za metalnim okvirom koji će „držati“ telefon, ali i odudarati svojom pojavom, sada je tu divna, suptilno zaobljena linija koja i olakšava držanje u ruci i proizvodi efekat da je ekran još veći nego što jeste. Vidi se da je razvojni tim kreirao telefone vodeći se minimalizmom, te su uređaji simetrični sa svih strana, a više nema ni izbočine u kojoj je smeštena kamera.
Kad smo kod kamera, one su doživele značajno unapređenje na oba modela. A5 sada nudi 16 megapiksela i na prednjoj i na zadnjoj kameri, dok se A3 zadovoljava kamerama od 13 megapiksela pozadi i 8 megapiksela napred. Sve imaju otvor blende od F/1.9 i zahvaljujući tome, ali i drugim naprednim karakteristikama i softverskim optimizacijama, omogućavaju snimanje odličnih fotografija i videa do 1080p rezolucije.
Novitet po kome se A serija približava top modelima jeste i IP68 sertifikat. To znači da su uređaji i zvanično otporni na vodu, u kojoj mogu biti porinuti i do 30 minuta na dubini od jednog i po metra, ali i na prašinu, te i sa te strane možete biti potpuno mirni u svim realnim scenarijima korišćenja.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.