Samsung predstavio novi BluRay kućni bioskop

Izvor: B92, 26.Avg.2014, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung predstavio novi BluRay kućni bioskop

Kompanija Samsung predstavila je novi BluRay kućni bioskop HT-H7750, ukupne snage 1.330 vati, za bogati 7.1 kanalni zvuk.

Prozirni zvučnici koji se odlikuju elegantnim dizajnom izrađeni su od mešavine pulpe i materijala ugljenične nanocevi (CNT), i pružaju veću čvrstinu i manje su težine, što omogućava veću jasnoću zvuka, dok je distorzija svedena na minimum.

Kod ovog kućnog bioskopa moguće je personalizovanje zvuka prema potrebama korisnika zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << funkciji za prilagođavanje zvuka. Ova funkcija meri čujnu frekvenciju zvuka svakog korisnika širom šest frekventnih opsega i pronalazi savršena podešavanja zvuka koja odgovaraju sluhu.

Korisnici mogu da kreiraju sopstvene profile i da se brzo i lako prebacuju između njih u okviru posebno prilagođenog korisničkog interfejsa.

Zahvaljujući partnerstvu sa vodećom kompanijom koja se bavi razvojem digitalnih audio tehnologija, DTS, Samsung je jedini brend elektronskih uređaja koji nudi novi DTS Neo: Fusion II kodek za 2014. Ova vrhunska tehnologija pretvara izvorni audio u virtuelni 9,1-kanalni zvuk. Poseban doživljaj zabavnog sadržaja moguć je i uz izuzetno realistični HD audio koji je 96 kHz / 24-bitni. On mnogo preciznije i živopisnije reprodukuje kvalitet i punoću originalnog zvuka, bolje dočaravajući zvuk audio sadržaja uživo uz više digitalnih detalja.

Pojačalo sa vakuumskom cevi kod ovog kućnog bioskopa omogućava korisnicima uživanje u unapređenom audio doživljaju. Ono pruža topao, bogat i realističan zvuk koji deluje mnogo prirodnije. Ugrađeno pojačalo sa vakuumskom cevi u kombinaciji sa tehnologijom digitalnih pojačala proizvodi čistiji i moćniji zvuk, pri čemu smanjuje okolnu buku i distorziju.

Napredna tehnologija omogućava konvergenciju sa ostalim pametnim uređajima, preko bluetooth konekcije, NFC i Wi Fi. Uređaj takođe ima i jako zanimljivu funkciju preslikavanja ekrana (screen mirroring) koja omogućava prikaz ekrana pametnog uređaja na TV ekranu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.