Izvor: Blic, 13.Okt.2016, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Kantona Sarajevo: Ako neko zaslužuje maksimalnu kaznu zatvora, onda je to Sefić

Premijer Kantona Sarajevo (KS) Elmedin Konaković sa oduševljenjem je dočekao vest da je sinoć u Srbiji uhapšen Sanjin Sefić (25), koji je u ponedeljak uveče automobilom usmrtio dve studentkinje u Sarajevu.

- Ubiti dve devojke automobilom i pobeći s lica mesta... Presretan sam kao čovek da smo jednog brutalnog zločinca doveli pred lice pravde. Pravda je bila brza i on će odgovarati za svoja zlodela - rekao je Konaković u razgovoru za Avaz.ba.

Smatra kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najvažnije da se Sefić vrati u Sarajevo i odgovara pred sudom.

Pročitajte još:

- Nadam se da će napokon sudovi da počnu da izriču adekvatne presude zločincima. To je jedna od najbitnijih stvari koja se u ovom društvu mora da promeni - rekao nam je Konaković.

Ističe kako je adekvatna presuda Sefiću maksimalna kazna zatvora koju neki sud može izreći.

- Ako je neko zaslužio najveću moguću kaznu zatvora koju predviđa zakon, to je ovaj momak - zaključio je Konaković.

Podsećamo, Sanjin Sefić je u ponedeljak uveče ispred Istorijskog muzeja u Sarajevu pregazio studentkinje Editu Malkoč iz Bosanske Krupe i Selmu Agić iz Bugojna. On ih je “golfom 6” pokosio na pešačkom prelazu, prošavši prethodno na crveno svetlo i jureći više od 100 km/h! Selma je preminula na licu mesta, dok je Edita izgubila bitku za život u bolnici, uprkos višesatnim pokušajima i naporima lekara da je spasu. Nakon što je prouzrokovao stravičnu nesreću, Sefić je pobegao sa lica mesta, a na kraju je osvanuo u susednoj Srbiji, gde je i uhapšen.

Vest o Sefićevom hapšenju sinoć je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, koji je naveo da će ubica nedužnih devojaka biti procesuiran u skladu sa međunarodnim propisima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mektić: Sanjin Sefić uhapšen u Prijepolju

Izvor: N1 televizija, 13.Okt.2016

Sanjin Sefić, osumnjičeni da je automobilom u ponedeljak uveče usmrtio dve devojke u Sarajevu, uhapšen je sinoć u Prijepolju, potvrdio je za N1 ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić...Nadležne službe u Bosni i Hercegovini još čekaju zvaničnu potvrdu o hapšenju osumnjičenog Sanjina Sefića...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.