Naselja oko Trebinja bez vode na plus 41: Stanovništvo plaća cisterne

Izvor: Blic, 01.Avg.2017, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naselja oko Trebinja bez vode na plus 41: Stanovništvo plaća cisterne

Zbog nezapamćene suše, na području Trebinja stanovništvo seoskih područja i visokih gradskih zona svakodnevno kupuje cisterne vode, koje im već od juna dostavlja trebinjska Vatrogasna jedinica.

Najteža situacija je u severnom delu grada, naseljima koja nisu priključena na vodovodnu mrežu - Hrupjelima, Podgljivlju, Trebinjskim Brdima, Popovom Polju, Zubačkom Platou, na LJubomiru, Jasenu, Mosku.  Zbog ovakve situacije posebno je teško domaćinstvima koja se bave stočarstvom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Komandir Vatrogasne jedinice Trebinje Tripo Ćuk rekao je da je za nepuna dva meseca isporučeno 297 cisterni, što je rekordan broj u proteklim godinama, napominjući da zbog velikog broj zahteva vodu isporučuju i noću.

Trebinjski vatrogasci imaju pet cisterni kojima dostavljaju vodu kapaciteta od pet do 11 metara kubnih, a dostava prve cisterne je besplatna.

- Za drugu i treću cisternu plaća se 25 odsto od cene, naredne dve 50 odsto, a zatim puna cena. Za sada smo isporučivali, uglavnom, dve do tri cisterne po jednom domaćinstvu - navodi Ćuk.

Cena cisterne na teritoriji grada je od 45 od 70 KM, zavisno od kubika, dok se u udaljenija mjesta naplaćuje i dve marke po kilometru.

Cisterna od sedam metara kubnih prosečnom seoskom domaćinstvu traje desetak dana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.