Izvor: Blic, 24.Sep.2016, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović pozvao Bošnjake na strpljenje: Referendum će proći, a BiH će ostati

Uoči sutrašnjeg referenduma o Danu Republike Srpske, predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović pozvao je Bošnjake povratnike da ne nasedaju na eventualne provokacije.

- Pozivam povratnike u RS da ne nasedaju na provokacije, da ne napuštaju svoje domove niti mesta u kojim žive. Referendum će proći, Bosna i Hercegovina će ostati. Zato će sutra mera vaše hrabrosti biti strpljenje - kazao je Izetbegović za Klix.ba.

U Republici Srpskoj na snazi su velike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mere bezbednosti, kako ne bi došlo do eventualnih nemira ili incidenata. Nešto ranije politički predstavnici Bošnjaka u RS pozvali su povratnike da ne izlaze na referendum i da ne učestvuju u tom antiustavnom delovanju.

Pročitajte još:

- Organi javnog reda i mira u entitetu RS dužni su da bezbednost pruže svim građanima. Do incidenata i zastrašivanja povratnika u ovakvoj atmosferi ne sme doći. Država Bosna i Hercegovina neće biti talac avanturizma i voluntarizma Milorada Dodika. Uz vas je civilizovani svet i sve institucije ove zemlje, koje ostaju u funkciji čuvanja mira i ustavopravnog poretka - zaključio je Izetbegović.

U Republici Srpskoj sutra će biti održan referendum na kojem će 1.219.399 građana Srpske imati priliku da odgovori na pitanje "Da li podržavate da se 9. januar obeležava i slavi kao Dan Republike Srpske?".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Izetbegović za Klix.ba: Referendum će proći, a BiH će ostati, pozivam Bošnjake da budu strpljivi

Izvor: SandzakPress.net, 24.Sep.2016

BiH – Uoči sutrašnjeg referenduma o Danu Republike Srpske u tom entitetu, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u razgovoru za Klix.ba pozvao je Bošnjake povratnike da ne nasijedaju na eventualne provokacije. “Pozivam povratnike u RS-u da ne nasjedaju na provokacije, da ne napuštaju...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.