Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2016, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Srbija će biti centar za ulaganje u celom regionu

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Srbija, zahvaljujući saradnji sa Kinom postati centar za ulaganje celog regiona.

Mihajlović je, gostujući na RTS-u, kazala da su odnosi i uzajamne posete Kine i Srbije poruka svim zemljama Evropske unije (EU) da je "Srbija igrač".

"Mi smo tranzitna zona i to hoćemo da iskoristimo. Sve investicije i roba prolaziće iz EU ka Kini i obrnuto", rekla je Mihajlović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Prema njenim rečima, Kina je zainteresovana za sve što Srbija može da proizvede, zbog čega će se Vlada potruditi da domaće kompanije dobiju puno mogućnosti.

Govoreći o kineskim kompanijama koje obavljaju infrastrukturne poslove u Srbiji, Mihajlović je istakla da i tu postoji odlična saradnja.

"Pregovori o saradnji dugo traju i teški su, ali kada dogovorimo posao, kašnjenja nema i mi smo zadovoljni saradnjom", rekla je Mihajlović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mihajlović: Srbija će postati centar za ulaganje regiona

Izvor: N1 televizija, 18.Jun.2016

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će Srbija, zahvaljujući saradnji sa Kinom postati centar za ulaganje celog regiona...Mihajlović je, gostujući na RTS-u, kazala da su odnosi i uzajamne posete Kine i Srbije poruka svim zemljama Evropske...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.