Krem supa od šargarepe sa đumbirom

Izvor: Prva.rs, 07.Feb.2016, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krem supa od šargarepe sa đumbirom

Potrebni sastojci:
3 kašike putera 700 g šargarepe 2 šolje sitno naseckanog crvenog luka So 1 kašičica mleveneg đumbira 2 šolje pilećeg bujona 2 šolje vode 3 veća komada kore narandže Naseckani peršun, vlašac ili mirođija za ukras Priprema:
U šerpu sipajte puter i stavite na šporet da se otopi, dodajte crveni luk i naseckanu šargarepu pa ostavite sve da se dinsta dok povrće ne omekša, 5-8 minuta. Posolite i nastavite sa kuvanjem. U šerpu sipajte bujon, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << vodu, đumbir i koricu narandže, poklopite ostavite da provri i krčka 20-ak minuta. Nakon toga izvadite kore narandže i bacite u smeće.
U blenderu, iz više navrata ili pomoću štapnog miksera ispasirajte supu da bude u potpunosti kremasta. Vratite u šerpu ili posudu za posluživanje, poslužite i pospite začinskim biljem.
Izvor: Lifepressmagazine

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.