Izvor: Prva.rs, 07.Feb.2016, 00:40 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Krem supa od šargarepe sa đumbirom
Potrebni sastojci:
3 kašike putera
700 g šargarepe
2 šolje sitno naseckanog crvenog luka
So
1 kašičica mleveneg đumbira
2 šolje pilećeg bujona
2 šolje vode
3 veća komada kore narandže
Naseckani peršun, vlašac ili mirođija za ukras
Priprema:
U šerpu sipajte puter i stavite na šporet da se otopi, dodajte crveni luk i naseckanu šargarepu pa ostavite sve da se dinsta dok povrće ne omekša, 5-8 minuta. Posolite i nastavite sa kuvanjem. U šerpu sipajte bujon, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << vodu, đumbir i koricu narandže, poklopite ostavite da provri i krčka 20-ak minuta. Nakon toga izvadite kore narandže i bacite u smeće.
U blenderu, iz više navrata ili pomoću štapnog miksera ispasirajte supu da bude u potpunosti kremasta. Vratite u šerpu ili posudu za posluživanje, poslužite i pospite začinskim biljem.
Izvor: Lifepressmagazine