Žerar Depardje: Majka je htela da me ubije

Izvor: Story, 27.Okt.2014, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žerar Depardje: Majka je htela da me ubije

Francuski glumački, div sa ruskim državljanstvom Žerar Depardije, objavio je autobiografiju u kojoj otkriva šokantne tajne iz svog života. Pljačkao je grobove i morao da se suoči sa tim da žena koja ga je rodila nije želela da joj on bude naslednik

Žerar Depardje, foto: Profimedia

Velikan francuske kinematografije Žerar Depardije (66) iza sebe ima život uzbudljiv do te mere da deluje kako se sve što ga je snašlo odigralo po unapred napisanom scenariju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << I to za film čiji glavni junak neprestano ni iz čega nastoji da napravi nešto. U svoju dinamičnu biografiju upisao je sedamnaest nesreća na motoru, nezgodu na madridskoj avionskoj pisti kada je njegov maleni avion kojim je pilotirao udario u boing 727, a ugrađen mu je i srčani stent.

Imao je siromašno detinjstvo, boravak iza zatviorskih rešetaka nije mu stran, kao ni redovni susreti sa prostitutkama. Pošto je Žerarov život nalik bestseleru, ne čudi što se krajem minule nedelje na promociji njegove autobiografije pod nazivom Tako je bilo stvorila velika gužva, a vodeći francuski štampani mediji ubrzo su počeli da prenose delove ovog zanimljivog štiva.

Postoji uvreženo mišljenje da je korpulentni smeđokosi glumac o svom životu već mnogo toga rekao, ali je u novoj knjizi otkrio dosta podataka koji su  njegov lik dodatno obojili mračnim intrigama. Takozvani loš momak evropskog i svetskog glumišta, u delu Tako je bilo osvrnuo se na pljačkanje grobova u mladosti, tuče, krijumčarenje cigareta, a pre svega, naveo je kako je pravo čudo to što je uopšte rođen.

- Preživeo sam svo nasilje koje je moja jadna majka sprovodila sama nad sobom, sa šivaćim iglama i ostalim stvarima. Treće dete koje nije želela bio sam ja. Preživeo sam - stoji u autobiografiji.

Majka Alis Lilet rekla mu je kako je htela da on plati za seksualni odnos koji su imali njena svekrva i otac, a nameravala je i da napusti svog supruga.

- Teško je i da pomislim da sam te skoro ubila - govorila mu je kasnije kroz život.

Francuz koji je od pre godinu dana postao državljanin Rusije, između ostalog, u knjigu posvećenu njegovom nesvakidašnjem životu uvrstio je i priču o tome kako je jednom prilikom tri meseca boravio u zatvoru nakon krađe automobila, a školske praznike provodio je u javnim klozetima ima na aerodromu Orli, gde je radila njegova baka.

Priznao je i kako je povremeno pomagao jednom čoveku koji je na grobljima iskopavao sahranjena tela i sa njih krao nakit i cipele. Pored toga što voli da kuva i uživa u kvalitetnoj muzici, Žerar je na listu svojih hobija sada dodao i pisanje, a ukoliko se pokaže da je na papir slikovito preneo detalje iz svoje prošlosti, ne treba da nas začudi ako se u budućnosti u potpunosti posveti književnosti.

Piše: Stefan Tošović

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.