Izvor: Story, 19.Dec.2014, 15:33 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Tuti fruti paprikaš Lepog Brke
Poznati kuvar Nenad Gladić, poznatiji pod pseudonimom Gastronomad, dočekao je Tanju Peternek u svom ateljeu, gde su razgovarali na različite teme...
Foto: Promo
Lepi Brka govorio je odrastanju na Novom Beogradu, o mami koja ga je vodila na posao u kuhinju Palasa, o tati ugladjenom i finom konobaru, o starijem bratu koji nije krenuo roditeljskim stopama, o tuti fruti paprikašu koji je jeo kao probirljiv klinac...
>> Pročitaj celu vest na sajtu Story <<
Kada predpraznična euforija zahvati sve, kad nema dovoljno vremena za kupovinu poklona, ni odgovora na pitanje šta da spremam za praznike, Lepi Brka je idealan gost! Naime, u subotu 27. januara 2014. godine u 15 sati na prvom kanalu RTS-a on će biti gost emisije Tv lica…Kao sav normalan svet.
Tom prilikom je i obišao pijacu u blokovima na kojoj kupuje prisećajući se hrane koju je nosio širom sveta da našim ljudima umine nostalgična želja, o kisleom kupusu kome se pocepala ambalaža pa je danima šetao u odeći s mirisom rasola, o teoriji da se zaboravlja jezik i običaji ali da čak četiri generacije iseljenika pamte ukus i miris hrane iz rodnog kraja. Dan je bio završen u kuhinji televizijskog studija, jer su snimanja obeležila najveći deo ove godine.
Uz pripremanje gozbe za goste u poslednjem trenutku Lepi Brka je govorio o ispunjenju najvece želje koju su imali njegova supruga i on da dobiju dete. O suočavanju sa lekarskom konstatacijom da to nece biti moguce, o sreći kada im je jedna medicinska sestra saopštila da će ipak biti roditelji, o bakama i dekama koji maze trogodišnjaka, o njegovim pokušajima da trenira strogoću i onom što priželjkuje u Novoj godini.