Kosa kao iz bajke! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 18.Mar.2017, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosa kao iz bajke! (FOTO, VIDEO)

Alija Najrova kosu pušta već dvadeset godina. Samo za češljanje potrebno joj je sat vremena, a na sušenje kose ode joj ceo jedan dan!

Foto: Instagram/aliia_more

Alija Najrova (27), Ruskinja koja sad živi u Litvaniji, kosu pušta otkako je bila devojčica, više od dve decenije, a njeni smeđi uvojci sada su dugi skoro dva i po metra.

Kosa joj je teška oko dva kilograma, i zahteva priličan trud. Za češljanje Alija mora da odvoji čitav sat, a kad treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da osuši kosu - tog dana ne stiže da radi bilo šta drugo.

A post shared by Alia Aliia Nasyrova (@aliia_more) on Mar 15, 2017 at 9:46am PDT

Njen muž Ivan Balaban kaže da se toliko navikao na svoju dugokosu dragu, da njenu kosu doživljava kao "trećeg člana porodice", i uvek se pobrine da u krevetu bude dovoljno mesta i za Alijinu pletenicu, pa uglavnom spava na samoj ivici ležaja, prenosi "Dejli mejl".

"Kad negde treba da otputujemo, uvek vodimo računa da to uklopimo sa Alijinim pranjem kose, u suprotnom, izgubili bismo čitav jedan dan odmora na to", kaže Ivan.

A post shared by Alia Aliia Nasyrova (@aliia_more) on Feb 23, 2017 at 3:47am PST

Alija svakog meseca skrati oštećene krajeve, tako da joj je kosa uprkos dužini negovana i zdrava, a većinu proizvoda za negu kose dobija od sponzora zahvaljujući svom profilu na Instagramu i YouTube kanalu. Bez koršćenja fena, kosa joj se nakon svakog pranja suši čitav jedan dan!

Ona je kosu počela da pušta kao devojčica, jer je oduvek volela dugokose junakinje iz bajki, poput Zlatokose.

"Počela sam da puštam kosu kad sam bila mala, jer mi je to oduvek bilo lepo, uvek sam želela dugu kosu kao u bajkama. Ali, sad mi je kosa duža nego što sam ja visoka, i ponekad mi se desi da stanem na nju dok hodam, jer mi je kod kuće uglavnom puštena. Ipak, kad izlazim iz kuće, kosu uvek skupim", kaže Alija.

Pogledajte fotografije:

Kako da vam kosa brže rasteZa kosu i nokte "kao sa reklame"

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Kao iz bajke: Njena kosa je duga preko 2 metra! VIDEO

Izvor: Svet plus, 19.Mar.2017, 13:33

Devojka iz Letonije ima kosu dugu preko 2 metra, a centralni deo njenog dana zauzima upravo češljanje iste, koje potraje i više od sat vremena...Alia Nasroja iz Rige, Letonija, ima 27 godina i celog života je želela i volela da ima dugu kosu. Majka joj je u tome pomagala, pa je sad došla do dužine...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.