Festival u čast Dunava na Zemunskom keju

Izvor: Mondo, 02.Jul.2015, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival u čast Dunava na Zemunskom keju

Blue Week Festival je regionalna manifestacija posvećena reci Dunav koja ima za cilj promociju aktivnog turizma na Dunavu, prirodnog okruženja i kulturnog nasleđa jedne od najvažnijih evropskih reka.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Ovaj festival obuhvata tri povezana događaja koji se organizuju u nedelji u kojoj se obeležava Dan Dunava (29. jun) i to: Blue Rowing u Beogradu; Bike Fest u Kladovu i u Drobeti Turnu Severin u Rumuniji; Blue&Wine Expo u gradu Ruse u Bugarskoj. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Kao deo Blue Week Festivala, Blue Rowing se po drugi put organizuje u partnerstvu sa organizacijama Wild Serbia i Supernatural i sa Turističkom organizacijom Beograda.

Tokom događaja u Beogradu, mlađi posetioci će moći da učestvuju u radionicama za decu posvećenim biljno-životinjskom svetu Ratnog ostrva, ekologiji i različitim kulturama dunavskog regiona. Stariji posetioci će imati priliku da se priključe jednoj od tri besplatne kajak ture koje će biti organizovane tokom dana, ili se uz DJ-a Dušana Kačarevića opuste pored Dunava u kutku za odmor, ili saznaju više o turističkoj ponudi dunavskih gradova u Srbiji.

Celodnevni program koji počinje u 10 časova, završava se u 19:30 trkom kajaka.

11:45-13:30 Kajak ture za posetioce oko Ratnog ostrva

13:45-15:30

15:45-17:30

12:00-13:00 Radionice za decu

14:00-15:00

18:00-19:30 Trka kajaka

13:30-19:30 Zvuci Dunava sa DJ Dušanom Kačarevićem

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Blue Rowing, 4. jula na Zemunskom keju

Izvor: DANuBeogradu.rs, 03.Jul.2015, 15:02

U okviru Blue Week festivala biće održan Blue Rowing, 4. jula od 10.00, na Zemunskom keju. Pomenuti festival je regionalna manifestacija koja promoviše aktivni turizam na reci Dunav i skreće pažnju na značaj prirodnog okruženja i kulturnog nasleđa jedne od najvažnijih evropskih reka. Blue Rowing...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.