Počelo istraživanje moguće grobnice kod Raške

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2017, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo istraživanje moguće grobnice kod Raške

Komisija Vlade Srbije za nestala i predstavnici Komisije za nestala lica iz Prištine počeli su istraživanje lokacije u selu Kizevak kod Raške zbog sumnje da bi se tu mogla naći masovna grobnica sa posmrtnim ostacima kosovskih Albanaca, koji su na tu lokaciju navodno prebačeni tokom bombardovanja 1999.

Predstavnici Komisije za nestala lica iz Prištine prisutni su na lokaciji po pozivu Tužilaštva iz Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a u sklopu saradnje komisija.

Predstavnik prištinske komisije Kushtrim Gara nije hteo da govori o mogućnostima pronalaženja posmrtnih ostataka zbog, kako je rekao, osetljivosti informacije.

"Danas je drugi dan radova na ovoj lokaciji i mi smo kao predstavnici Komisije prisutni. Ne možemo da pričamo o pojedinostima sve dok nemamo konkretnije dokaze, a ovo je peta lokacija koju istražujemo", izjavio je Gara za Tanjug.

Kako je naveo, problem su vremenske nepogode i nepristupačan teren koji onemogućavaju brži rad stručnih timova na terenu.

"Predstavnici srpskog Tužilaštva su našli ovu lokaciju. Mi smo obavešteni o tome i pozvani smo da prisustvujemo radu, u skladu sa ranije uspostavljenom praksom u slučajevima od zajedničkog interesa, kao što radimo već nekoliko godina", rekao je Gara.

Ovo je peta lokacija u Kizevku na kojoj istražitelji rade i smatra se nastavkom iskopina masovne grobnice u Rudnici kod Raške.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.