Iskopavanja kod Raške: Traže masovnu grobnicu FOTO

Izvor: Mondo, 19.Apr.2017, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iskopavanja kod Raške: Traže masovnu grobnicu FOTO

Komisija Vlade Srbije za nestala i predstavnici Komisije za nestala lica iz Prištine počeli su istraživanje lokacije u selu Kizevak kod Raške zbog sumnje da bi se tu mogla naći masovna grobnica sa posmrtnim ostacima kosovskih Albanaca.

Foto: Tanjug, Edib Tahirović

Navodno su posmrtni ostaci na tu lokaciju prebačeni tokom bombardovanja 1999.

Predstavnici Komisije za nestala lica iz Prištine >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prisutni su na lokaciji po pozivu Tužilaštva iz Beograda, a u sklopu saradnje komisija.

Predstavnik prištinske komisije Kushtrim Gara nije hteo da govori o mogućnostima pronalaženja posmrtnih ostataka zbog, kako je rekao, osetljivosti informacije.

Počela iskopavanja masovne grobnice u Rudnici

"Danas je drugi dan radova na ovoj lokaciji i mi smo kao predstavnici Komisije prisutni. Ne možemo da pričamo o pojedinostima sve dok nemamo konkretnije dokaze, a ovo je peta lokacija koju istražujemo", izjavio je Gara za Tanjug.

Kako je naveo, problem su vremenske nepogode i nepristupačan teren koji onemogućavaju brži rad stručnih timova na terenu.

SEĆANJA: Hladnjače pune leševa Albanaca

"Predstavnici srpskog Tužilastva su našli ovu lokaciju. Mi smo obavešteni o tome i pozvani smo da prisustvujemo radu, u skladu sa ranije uspostavljenom praksom u slučajevima od zajedničkog interesa, kao što radimo već nekoliko godina", rekao je Gara.

Foto: Tanjug, Edib Tahirović

Ovo je peta lokacija u Kizevku na kojoj istražitelji rade i smatra se nastavkom iskopina masovne grobnice u Rudnici kod Raške.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.