Smanjena kazna za smrt porodilje

Izvor: B92, 24.Apr.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjena kazna za smrt porodilje

Osam godina posle smrti porodilje, ginekolog iz Prokuplja Gradimir Jovanović pravosnažno je osuđen na dve i po godine zatvora, pišu Južne vesti.

Time je Apelacioni sud u Nišu prvobitnu presudu Osnovnog suda u Prokuplju umanjio za šest meseci.

Porodilja iz sela Gornja Stražava kod Prokuplja je krajem jula 2007. godine rodila devojčicu, a preminula je dva sata nakon porođaja zbog krvarenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tada je protiv ginekologa koji je obavio porođaj podneta prijava zbog nesavesnog lečenja jer, kako je navedeno, u toku i posle porođaja nije utvrdio pravu dijagnozu.

Protiv nove presude ne postoji pravo žalbe.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ginekologu smanjena kazna za smrt porodilje

Izvor: Radio 021, 24.Apr.2015

Osam godina posle smrti porodilje, ginekolog iz Prokuplja Gradimir Jovanović pravosnažno je osuđen na dve i po godine zatvora...Time je Apelacioni sud u Nišu prvobitnu presudu Osnovnog suda u Prokuplju umanjio za šest meseci...Porodilja iz sela Gornja Stražava kod Prokuplja je krajem jula 2007....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.