Praksa za studente u prokupačkom muzeju

Izvor: juGmedia, 20.Sep.2014, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praksa za studente u prokupačkom muzeju

PROKUPLJE – Narodni muzej „Toplice“ otvoren je za saradnju sa studentima arheologije koji i pre samog završetka studija žele da vide kako izgleda praktičan rad iz ove oblasti na terenu i u muzeju, saopšteno je ove ustanove. „Jeste moja želјa da već sada „osetim“ stvari i izađem na teren, ali mi na studijama imamo veliku praksu, tačnije 400 sati praktičnog rada. Zato sam zahvalan Muzeju u Prokuplјu što mi je izašao u susret i omogućio mi da u toku prethodna dva meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << vidim ovdašnje zbirke, obiđem Pločnik i još mnogo toga praktičnog odradim zajedno sa njima“, rekao je  za opštinski sajt Milan Savić iz Kuršumlije, student druge godine Arheologije u Beogradu.

Prema rečima direktorke Narodnog muzeja Toplice Julke Kuzmanović Cvetković, za studente je jako bitno da još u toku samih studija borave u muzeju i na terenu.

„Potrebno je da vide šta se radi u muzejima. Bez obzira na to što to predstavlјa i jednim delom obavezu tokom studija, praksa ipak zavisi samo od njihove lične snalažlјivosti i interesovanja“, istakla je Cvetković.

Ona je naglasila da je vrlo bitno učestvovati u samoj prezentaciji kako bi se videla razlika između načina prezentacije, jer se ona različito obavlјa u vitrini, a različito u neolitskoj kući.

U toku leta u Narodnom muzeju Toplice na praksi je bila i Tijana Kostić iz Prokuplјa, studentkinja četvrte godine Arheologije.

(Kraj)iva
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Muzej Toplice nudi praksu studentima

Izvor: OkRadio.rs, 20.Sep.2014

Narodni muzej Toplice u Prokuplju ponudio je studentima arheologije praksu u ovoj ustanovi. Pored rada u muzeju studenti će imati i terenski rad, jer uprava muzeja želi da studentima omogući da se pre kraja fakulteta oprobaju u svom poslu, jer je to za njih bitno, kazala je direktorka Narodnog muzeja...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.