PLIVANJE U BAZENU Stevan Gašević treći put osvojio bogojavljanski krst

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLIVANJE U BAZENU Stevan Gašević treći put osvojio bogojavljanski krst

Stevan Gašević (26) iz Prokuplja prvi je stigao do časnog krsta u današnjoj Bogojavljenskoj trci, koja je organizovana na bazenu Opšte bolnice “dr Aleksa Savić” u Prokuplju. Ovo je treći put da ovaj mladić pobeđuje!

Ove godine u trci za Časni krst učestvovalo je 10 plivača, a najmlađi su bili Vasilije (8) i Petar (11) Paunović.

– Učešće na trci je za mene sveti čin i poštovanje pravoslavne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vere i tradicije. Za mene su svi učesnici pobednici – kratko je prokomentarisao Gašević.

Crkvena opština Prokuplje organizuje Bogojavljensku trku četvrtu godinu zaredom.

- Smatram da se Ovim smo svi izrazili poštovanje i veru, a zahvaljujući Gospodu Bogu svi plivači su prošli bez problema. Zahvalio bih se svim ljudima koji su pomogli organizaciju ove svete trke - kazao je sveštenik prokupačke crkve sveti Prokopije, otac Lazar Barać.

Inače, prethodne tri godine je trka bila na Rastovničkom jezeru nedaleko od Prokuplja. Kako je jezero zaleđeno i nije bilo moguće razbiti led, u crkvi su odlučili da ipak ne prekidaju tradiciju i da se ove godine plivanje organizuje u bolničkom bazenu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.