Domaći film u trci za Oskara

Izvor: RadioCity.rs, 12.Avg.2016, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaći film u trci za Oskara

Komedija-melodrama "Dnevnik mašinovođe" o nevinim ubicama i njihovim životima ovogodišnji je kandidat Srbije za nagradu "Oskar", u kategoriji dugometražni igrani film na stranom jeziku.
„Film reditelja Miloša Radovića pobedio je u selekciji pet domaćih ostvarenja, sa najviše - osam glasova tajnim glasanjem 14 članova stručnog odbora AFUN-a, koji je sproveden u skladu sa Pravilima američke i Pravilnikom srpske akademije“, kažu distributeri filma.
"Dnevnik mašinovođe" >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << je niška publika videla na otvaranju 51. Filmskih susreta, a nakon beogradske premijere 14. septembra u Sava Centru, film će moći da vidi bioskopska publika širom Srbije.

Glavni junak ovog filma je Ilija, koga tumači Lazar Ristovski, šezdesetogodišnji mašinovođa. On drži neslavan rekord od 28 gaženja tokom karijere, a njegov devetnaestogodišnji usvojeni sin priprema se da nastavi porodičnu tradiciju.

Film je snimljen u produkciji kuće Zillion film, a producenti su Petar Ristovski i Lazar Ristovski, ujedno i glavni glumac u filmu, u kojem igraju i Nina Janković, Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Mladen Nelević, Danica Ristovski, Haris Burina, Tihomir Stanić, Pavle Erić.
Pogledaj vesti o: Posao u inostranstvu

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Mladi Leskovca: "Znanje jednako putovanje"

Izvor: JuznaSrbija.info, 13.Avg.2016, 09:45

Kancelarija za mlade Leskovac kao i svake godine obeležava Međunarodni dan mladih sa najuspešnijim učenicima...Naime, učenici završnih razreda leskovačkih srednjih škola, nosioci Vukove diplome nalaze se na nagradnoj ekskurziji u zapadnoj i centralnoj Srbiji, u okviru projekta "Znanje jednako...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.