U Skupštini rasprava o sporazumima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2011, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Skupštini rasprava o sporazumima

BEOGRAD -

Poslanici republičkog parlamenta nastavili su danas aktuelnu sednicu razmatranjem više međudržavnih i međunarodnih sporazuma u oblasti odbrane, vazdušnog saobraćaja, životne sredine.

Nastavku skupštinskog rada, kao što je slučaj u prethodnih gotovo mesec dana, od opozicionih stranaka prisustvuju samo radikali. Ostali su nezavodoljni što se u parlamentu ne raspravlja o Kosovu i Metohiji.

Među njima su sporazumi o vazdušnom saobraćaju vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije i Kuvajta, kao i Srbije i Jermenije, a tu su i ugovori Srbije i Francuske i Srbije i Crne Gore o saradnji u oblasti odbrane.

Na dnevnom redu je i potvrđivanje ugovora između Srbije i Crne Gore o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak, kao i sporazuma o podsticanju i uzajamnoj zaštiti ulaganja između Srbije i Indonezije.

Poslanici treba da razmotre i sporazume Vlade Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o privremenom zapošljavanju državljana Srbije u Bosni i Hercegovini i državljana Bosne i Hercegovine u Srbiji, vlada Srbije i Azerbejdžana o saradnji u oblasti zaštite životne sredine, Međunarodne konvencije o pomorskim privilegijama i hipotekama, kao i sporazuma o međunarodnom prevozu lakokvarljivih namirnica i specijalnim sredstvima za njihov prevoz.

Pošto završe objedinjenu načelnu raspravu o predloženim sporazumima, poslanici treba da razmotre i predlog odluke prema kojoj Advokatska komora Srbije za izbor izbornog člana prvog sastava Državnog veća tužilaca iz reda advokata predlaže Miroslava Bojića.

Poslanici su aktuelnu sednicu, na kojoj razmatraju 20 zakonskih predloga i drugih akata, započeli 22. novembra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština potvrdjuje više sporazuma

Izvor: NaDlanu.com, 28.Nov.2011

BEOGRAD, 28. novembra 2011. (Beta) - Skupština Srbije nastavila je u ponedeljak sednicu raspravom o potvrdjivanju više sporazuma iz oblasti saobraćaja, odbrane i ekonomije... BEOGRAD, 28. novembra 2011. (Beta) - Skupština Srbije nastavila je u ponedeljak sednicu raspravom o potvrdjivanju više sporazuma...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.