Sve vize za Kanadu, za građane Srbije, od sada u Beču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve vize za Kanadu, za građane Srbije, od sada u Beču

BEOGRAD -

Kanadska ambasada u Beogradu zatvorila je zbog racionalizacije posla odeljenje za izdavanje viza, a turističke, poslovne i studentske vize, odsada će biti izdavane u ambasadi te zemlje u Beču.

"Odeljenje za izdavanje viza u ambasadi Kanade je prestalo sa radom 9. maja. Sve usluge vezano za izdavanje viza su prebačene u kanadsku ambasadu u Beču," rekao je Tanjugu Vladan Miladinović iz pres službe kanadske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ambasade u Beogradu.

Prema njegovim rečima, ambasada u Beču je i inače do sada radila iseljeničke vize a ovde u Beogradu su se radile samo posetilačke vize.

"Odeljenje za izdavanje viza ambasade u Beču je sada odgovorno za obradu svih aplikacija za vize koje dolaze iz Srbije a pošto je ambasada pokrivala i Makedoniju i Crnu Goru, to važi onda i za te dve zemlje," dodao je Miladinović.

Miladinović objašnjava da je razlog za odluku o zatvaranju odeljenja za vize modernizacija rada i smanjenje troškova i da to nije slučaj samo u našoj zemlji.

"Ministarstvo za imigraciju uvodi određene promene u načinu na koji radi u Kanadi i u inostranstvu. Trudi se da modernizuje svoj rad ali, takođe i da smanji troškove. Odluka da se zatvori odeljenje za izdavanje viza u ambasadi u Beogradu, vezana je isključivo za tu strategiju, znači za smanjivanje troškova," rekao je on.

On je dodao da ambasada u Beču ima i regionalno iskustvo i ekspertizu i ljude koji znaju jezik, tako da će aplikacije za vizu biti efikasno obrađivane.

"Molbe za vize koje su već podnete u Beogradu su prebačene u kancelariju Beču i tamo će biti obrađene", rekao je Miladinović.

Na sajtu kanadske ambasade u Beču istaknuto je da će građani zahteve za vize moći da podnose elektronskim putem, poštom ili lično. Obrada i izdavanje vize moći će i da se završi elektronskim putem i poštom sem u slučajevima kada službenici u Beču ne procene da je potreban razgovor sa osobama koje su podnele molbu.

Prosečno vreme potrebno za obradu zahteva je oko 15 do 20 dana navedeno je na sajtu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Po kanadsku vizu moramo u Beč

Izvor: Mondo, 16.Maj.2012

Kanadska ambasda u Beogradu zatvorila je zodeljenje za izdavanje viza, a turističke, poslovne i studentske vize, odsada će biti izdavane u ambasadi te zemlje u Beču.

Nastavak na Mondo...

Od sada po kanadsku vizu u Beč

Izvor: gDestinacija.com, 16.Maj.2012

Građani Srbije koji žele da putuju u Kanadu, od prošle nedelje, potrebne papire više ne mogu da pribave u Beogradu. Odeljenje za vize i migracije od 9. maja više ne radi i ceo posao prebačen je na kancelariju ove zemlje u Beču. - Beogradska kancelarija...

Nastavak na gDestinacija.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.