Stevanović: Vlada beži od problema

Izvor: Blic, 10.Jun.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevanović: Vlada beži od problema

Kragujevac - Meni je čast što sam bio tema rasprave na Vladi Srbije, jer je krajnje vreme da shvate da treba da se suoče sa problemima i da treba da ih rešavaju, a ne da, kao što su do sada radili, da beže od njih, izjavio je za BLIC gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović povodom osuda koje su na njegov račun stigle iz državnog vrha.

- Ljute se zbog toga što smo iz gradskog budžeta izdvojili milion dinara za finansiranje prevoza oružara na protest u Beograd. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ja tvrdim da je odluka zakonski ispravna, i da je to naše pravo.

A ja ću uvek biti uz radnike, uz građane. Oni nisu 17 dana hteli da dođu u Kragujevac, ignorisali su ljude koji su dane i noći provodili u magacinima sa oružjem i municijom. bezbednost grada je bila ugoržena.

Ja sam, sa svojim saradnicima, rešio problem, i radnika, i grada, i fabrike. Ja radnike molio da ne uđu u Beograd, jer bi tada bila blokirana i vlada, i američka ambasada, i druge institucije. A to su ljudi kojima niko niti može, niti sme da naređuje.

Ministar Šutanovac nije uradio ništa do sada, a što mu je obaveza. Pre svega, on mora, po svojoj dužnosti, da se bavi prometom oružja i da nađe tržište za srpske proizođače. Sve što se ovih dana dešavalo je pitanje morala, i tu je osnovna razlika između nas.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prosvetnim radnicima besplatan prevoz

Izvor: Šumadija Press, 10.Jun.2011

Nakon jučerašnje sednice Gradskog veća na kojoj je prihvaćen Predlog Protokola o ostvarivanju naknade troškova prevoza zaposlenih u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Kragujevca, danas su gradonačelnik Veroljub Stevanović i predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Kragujevca...

Nastavak na Šumadija Press...

Ko je dao pare oružarima?

Izvor: B92, 10.Jun.2011

Kragujevac -- Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović tvrdi da finansijska podrška oružarima da dođu na protest u Beograd nema nikakve veze sa politikom...Stevanovič kaže da mu godi što je bio tema sednice Vlade, koja, kako kaže, nema razmevanja, ali ni iste aršine za sve gradonačelnike...Veroljub...

Nastavak na B92...

Veroljub Stevanović, sprinter

Izvor: Blic, 11.Jun.2011, 09:30

Kada je, pre 14 godina, Veroljub Stevanović iz Kragujevca postao narodni poslanik, odmah je za njega vezana anegdota koja ga prati i danas. Važi za čoveka koji ne hoda, nego žuri i trči. To su primetili ostali poslanici, kojima je bilo teško da ga sustignu. Dok su drugi gazili po jedan, on je preskakao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.