Ko je dao pare oružarima?

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović tvrdi da finansijska podrška oružarima da dođu na protest u Beograd nema nikakve veze sa politikom.

Izvor: B92

Petak, 10.06.2011.

16:52

Default images

Stevanovič kaže da mu godi što je bio tema sednice Vlade, koja, kako kaže, nema razmevanja, ali ni iste aršine za sve gradonačelnike.

Veroljub Stevanović tvrdi da mu ne smeta to što je Vlada ocenila da je finansiranje štrajkača iz gradskog budžeta neprimereno, i dodaje da ga funkcija obavezuje da postavlja pitanje Vladi zbog čega je 17 dana zatvarala oči pred zahtevima oružara.

Podsetimo, članovi Gradskog veća u sredu su jednoglasno odlučili da iz budžetskih rezervi za ovu godinu bude izdvojeno milion dinara za prevoz radnika "Zastave oružje" na protest u Beograd. Stevanović kaže da bi radnici do Beograda stigli i bez njihove pomoći i demantuje napise dnevnih novina da se od plaćanja putnih troškova odustalo.

Milion dinara će ipak ostati u gradskoj kasi, ali odlukom sindikata oružara, koji su, kada se čitava priča preselila na teren politike, povukli zahtev upućen na adresu Gradskog veća.

Kragujevački oružari su se jutros, nakon dogovora predstavnika sindikata fabrike i Vlade Srbije, vratili na svoja radna mesta. Sporazum koji je juče potpisan u Beogradu predviđa isplatu zaostalih zarada, izvozni ugovor vredan 26 miliona evra, kao i sredstva za nabavku nove opreme i socijalni program za ukupno 500 zaposlenih do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: