Stefanović: Rešenje za prelaze nakon stava Skupštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2011, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Rešenje za prelaze nakon stava Skupštine

BEOGRAD -

Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije Borislav Stefanović izjavio je da će rešenje za prelaze Brnjak i Jarinje biti poznato čim Skupština Srbije da svoj stav o procesu razgovora sa posrednikom EU u dijalogu sa Prištinom Robertom Kuperom.

"Važno je da Skupština Srbije da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svoj stav o tom procesu i svim koracima. Nakon toga, siguran sam, da ćemo ne samo otići u Brisel i nastaviti dijalog, već ćemo moći da informišemo Srbe o mogućim rešenjima i nakon toga objavimo šta je prihvatljivo rešenje za Srbiju", kazao je Stefanović agenciji Beta.

Stefanović je naveo da će to "rešenje obezbediti naše suštinske nacionalne i državne interese, a pre svega građana na severu Kosova".

Stefanović je rekao da je beogradski pregovarački tim u stalnoj komunikaciji sa posrednikom u dijalogu Robertom Kuperom i zvaničnikom Stejt Departmenta Filipom Rikerom i da je upravo završio jedan od tih razgovora.

"Upravo sam završio video konferenciju sa Kuperom i mogu da kažem da se stvari stvarno odvijaju u pozitivnom pravcu", kazao je Stefanović i dodao da zna da je više puta najavljivao da će rešenje za prelaze biti brzo.

"Znam da smo to više puta najavljivali, građani treba da imaju strpljenje i veru da idemo u dobrom pravcu", kazao je on.

Stefanović je dodao da pisanje prištinske štampe o Kuperovom predlogu o zajedničkom integrisanom upravljanju granicom između Srbije i Kosova ne bi komentarisao.

"Postoji nekoliko opcija za rešavanje problema na prelazima Brnjak i Jarinje. Svaku smo opciju detaljno proučili, usaglasili i preneli liderima Srba sa severa. Oni znaju sve opcije, one nisu nepoznanica, osim za one koji neće da se sastanu sa nama poput predsednika opštine Kosovska Mitrovica Krstimira Pantića", kazao je on.

Stefanović je rekao da je sada važno da Skupština Srbije donese svoj sud o predlozima, da predstavnici građana kažu u kome pravcu treba da ide dogovor.

Stefanović je dodao da će rešenje biti najbolje moguće.

"Rešenja za Kosovo i Metohiju sa pozicija očekivanja naših građana i svega što smo, kao narod i država prošli u poslednjih 20 godina ne mogu biti idealni od 1999. godine. Ona su samo u okvirima mogućeg i onoga što nam okolnosti u svetu i odnos snaga u svetu dozvoljava", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, vlada će vrlo brzo dostaviti Skupštini akt - dokument o situaciji na Kosovu i Metohiji sa smernicama i aktivnostima za stabilizaciju prilika na Kosovu koji je zatražio Odbor za Kosovo.

"Dostavljanje akta je u procesu, važno je usaglasiti stavove svih političkih aktera i očekujem da će to biti veoma brzo", kazao je Stefanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rešenje poznato nakon stava Skupštine

Izvor: Beta, 08.Nov.2011

BEOGRAD, 8. novembra 2011. (Beta) - Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije Borislav Stefanović izjavio je da će rešenje za prelaze Brnjak i Jarinje biti poznato čim Skupština Srbije iznese svoj stav o procesu razgovora sa posrednikom EU u dijalogu sa Prištinom Robertom Kuperom..."Važno je da...

Nastavak na Beta...

Rešenje za prelaze posle skupštinske rasprave

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2011

Skupština Srbije dobiće priliku da se izjasni o svim predlozima za rešavanje problema prelaza na severu Kosova i posle toga će biti objavljeno šta je prihvatljivo za Beograd, izjavio je danas šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Stefanović: Rešenje za prelaze nakon stava Skupštine

Izvor: Politika, 08.Nov.2011

BEOGRAD – Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije Borislav Stefanović izjavio je da će rešenje za prelaze Brnjak i Jarinje biti poznato čim Skupština Srbije da svoj stav o procesu razgovora sa posrednikom EU u dijalogu sa Prištinom Robertom Kuperom...„Važno je da Skupština Srbije da svoj stav...

Nastavak na Politika...

Stefanović: Najlakše je dići ruke od svega

Izvor: Vesti-online.com, 09.Nov.2011, 02:35

Datum sledeće runde dijaloga Beograda i Prištine trebalo bi da bude poznat narednih dana, a najverovatnije posle sednice Skupštine na kojoj će se razmatrati vladina deklaracija o Kosovu, izjavio je šef Beogradskog tima za dijalog sa Prištinom Borislav Stefanović...On je rekao da pregovori sa EU...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.