Počela prva sednica redovnog zasedanja Skupštine Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela prva sednica redovnog zasedanja Skupštine Srbije

BEOGRAD - Skupština Srbije počela je danas, oko 13 sati, prvu sednicu redovnog jesenjeg zasedanja, za koju je predložen dnevni red od 27 tačaka među kojima je set antikorupcijskih, kao i zakona čije je usvajanje uslov za ukidanje viza za državljane Srbije.

Na dnevnom redu su Predlog zakona o potvrđivanju Međunarodne konvencije protiv dopinga u sportu, predlozi zakona o mirovanju i otpisu duga po osnovu doprinosa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za obavezno zdravstveno osiguranje, o zaštiti podataka o ličnosti i o udruženjima, kao i Predlog zakona o saradnji sa Međunarodnim krivičnim sudom.

U predloženi dnevni red uvršćeni su predlozi zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, o odgovornosti pravnih lica za krivična dela, o strancima, o zaštiti državne granice, o Agenciji za borbu protiv korupcije i o potvrđivanju Dodatnog protokola uz Konvenciju o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka u vezi sa nadzornim organima i prekograničnim protokom podataka.

Ugovori

Predloženi su i zakon o ratifikaciji Ugovora o garanciji između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj "Beogradski autoput i obilaznica", Ugovora o garanciji između Srbije i Evropske investicione banke "Obilaznica oko Beograda", Okvirnog ugovora o zajmu zaključenog između Srbije i Banke za razvoj Saveta Evrope, kao i o davanju garancije Srbije Nemačkoj finansijskoj instituciji KFW po zaduženju JP Elektroprivreda Srbije.

Za dnevni red su predloženi i zakoni o javnim nabavkama i izmene Zakona o finansiranju političkih stranaka, Zakona o tržištu hartija od vrednosti i drugih finansijskih instrumenata i Zakona o poštanskim uslugama.

Narodna skupština će, ako poslanici usvoje dnevni red, takođe razmatrati predloge zakona o potvrđivanju Sporazuma između Srbije i Crne Gore i Evropske zajednice o određenim aspektima vazdušnog saobraćaja, Konvencije o objedinjavanju izvesnih pravila za međunarodni prevoz vazdušnim putem i Multilateralnog sporazuma između Evropske zajednice i njenih država članica, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Islanda, Crne Gore, Norveške, Rumunije, Srbije i UNMIK-a o uspostavljanju zajedničkog evropskog vazduhoplovnog područja.

Zakoni

Predložene su i izmene i dopune Zakona o državnim službenicima i Predlog zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Sve te zakonske predloge podnela je Vlada Srbije.

Skupština će na sednici razmatrati i Predlog odluke skupštine o zaštiti suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka Srbije, koji je podnela grupa od 108 narodnih poslanika, Predlog skupštinske rezolucije o elementima državne politike prema Kosovu i Metohiji, koji je podneo poslanik Čedomir Jovanović, kao i predloge odluka o izmenama i dopunama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine, koje su podnele poslaničke grupe.

Vlada je po hitnom postupku uputila u skupštinsku proceduru izmene zakona o visokom obrazovanju.

Poslanička grupa Srpske radikalne stranke predložila je da se u dnevni red uvrsti izveštaj MUP-a o dešavanjima na mitingu SRS održanom 29. jula posle hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela prva sednica redovnog zasedanja

Izvor: Kurir, 07.Okt.2008

BEOGRAD, 7. oktobra 2008. (Beta) - Skupština Srbije počela je danas prvu sednicu redovnog zasedanja na čijem se dnevnom redu nalazi 27 zakonskih predloga, među kojima je set antikorupcijskih, kao i zakona čije je usvajanje uslov za ukidanje viza za državljane Srbije. Na dnevnom redu su Predlog...

Nastavak na Kurir...

Hoće li Skupština biti odblokirana?

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Okt.2008

Skupština Srbije počela je danas prvu sednicu redovnog zasedanja na čijem se dnevnom redu nalazi 27 zakonskih predloga, među kojima je set antikorupcijskih, kao i zakona čije je usvajanje uslov za ukidanje viza za državljane Srbije, kao i Rezolucija o Kosovu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Objedinjavanjem rasprave do blokade skupštine

Izvor: Politika, 07.Okt.2008

Zbog izglasavanja predloga da se o šest zakona, bitnih za ukidanje viznog režima, raspravlja u paketu, kako bi se ubrzalo njihovo usvajanje, nastavljena svađa vlasti i opozicije ..Poslanici Narodne skupštine Srbije usvojili su juče, relativno lako, dnevni red prve sednice redovnog jesenjeg zasedanja,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.