Nikolić i Gojkovićeva uputili saučešće povodom terorističkog napada u Turskoj

Izvor: Blic, 29.Jun.2016, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Gojkovićeva uputili saučešće povodom terorističkog napada u Turskoj

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je danas saučešće predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, a predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković predsednku Velike Narodne skupštine Turske Ismailu Kahramanu saučešće povodom napada na aerodromu u Istanbulu.

U telegramu predsednika Srbije se navodi da je "tragični događaj, koji nas je sve duboko potresao, još jednom pokazao da terorizam nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << granica i da nasilno delovanje terorističkih i drugih ekstremnih organizacija predstavlja pretnju po mir i bezbednost globalnih razmera".

"Samo snažnim zajedničkim i koordinisanim delovanjem cele međunarodne zajednice može se pobediti u borbi protiv tog velikog zla današnjeg sveta", navodi se u telegramu saučešća predsednika Nikolića.

Kako se kaže dalje, u ovim teškim trenucima koji su zadesili vašu zemlju, želim da prenesem iskrenu poruku solidarnosti porodicama nastradalih i svim građanima Republike Turske, saopštila je Pres služba predsednika Sbrije.

U telegramu saučešća predsedniku Velike Narodne skupštine Turske Ismailu Kahramanu, Gojkoviće je navela da "nas je duboko potresla vest o stravičnom napadu na aerodromu u Istanbulu, u kojem su stradali nedužni građani".

"Izražavamo solidarnost i podršku u borbi protiv terorizma kao globalne opasnosti koji ugrožava zajedničke vrednosti demokratije i ljudskih prava. U ime Narodne skupštine Republike Srbije i svoje lično, upućujem najdublje saučešće vama, Velikoj Narodnoj skupštini Turske i porodicama nastradalih", navodi Gojković u telegramu saučešća, saošteno je iz Skupštine Srbije.

Najmanje 36 ljudi je u ubijeno, a 147 povređeno u trostrukom samoubilačkom napadu i napadu vatrenim oružjem sinoć na istanbulskom aerodromu Ataturk.
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TERORISTIČKI NAPAD NAS JE DUBOKO POTRESAO: Tomislav Nikolić i Maja Gojković uputili saučešća Turskoj

Izvor: Kurir, 29.Jun.2016

..."Tragični dogadjaj, koji nas je sve duboko potresao, još jednom je pokazao da terorizam nema granica i da nasilno delovanje terorističkih i drugih ekstremnih organizacija predstavlja pretnju po mir i bezbednost globalnih razmera", naveo je Nikolić u telegramu..On je istakao i da se "samo snažnim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.