Malović: Proveravaju se podaci o Kulubari

Izvor: S media, 24.Feb.2011, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malović: Proveravaju se podaci o Kulubari

Ministarka pravde Snežana Malović kaže da Tužilaštvo za organizovani kriminal intezivno ispituje navode o malverzacijama u basenu Kolubara. Očekuje da će ukoliko postoji osnovana sumnja biti pokrenuta istraga

Ministarka pravde Snežana Malović rekla je danas da Tužilaštvo za organizovai kriminal intenzivno ispituje navode o malverzacijama u basenu Kolubara.

"U ovom momentu se radi intezivno na tom predmetu, trenutno je u Tužilaštvu za organizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kriminal i biće procesuiran ukoliko bude utvrdjeno da ima osnova za to", kazala je Malović u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje poslanice Demokratske stranke Ljiljane Zdravković.

Ministarka pravde je kazala da očekuje da državni organi objave stav i da - ukoliko postoji osnovana sumnja - bude pokrenuta istraga.

"Navodi u emisiji Insajder (TV B92) predstavljalju flagrantne zloupotrebe, to nije nepoznato našim državnim organima, 2008. pokrenut je pretkrivični postupak, prethodno su bile odbačene dve prijave", kazala je Malović povodom navoda u emisiji Insajder o malverzacijama u Kolubari sa angažovanjem mehanizacije.

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić rekao je u Skupštini da nije sve počelo sa Insajderom, nego da je mnogo ranije pokrenuto pitanje racionalnog poslovanja u EPS, posebno u Kolubari.

"Kao rezultat imamo danas preko pet puta manju potrošnju u tom delu, manje angažovanje spoljne mehanizacije nego 2008. U 2009. u vreme naftne krize i u 2010. imali smo rekordnu prozivodnju uglja i rekordnu proizvodnju struje u veoma nepovoljnim vremenskim prilikama", kazao je Škundrić.

Prema njegovim rečima, izvršeni su "ozbiljni zahvati" na racionalizacij angažovanja spooljne mehanizacije.

"Istražne radnje su počele mnogo pre nego što je emitovan serijal (Insajder). Sigurno je da će svi koji su se ogrešili ili napravili krivično delo morati da odgovaraju", kazao je Škundrić.

(Beta)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Proveravaju se podaci o Kolubari

Izvor: B92, 24.Feb.2011

Beograd -- Ministarka pravde Snežana Malović kaže da tužilaštvo intenzivno radi na slučaju "Kolubara". DSS u analizi iznosi svoje viđenje zloupotreba na kopovima...Malovićeva kaže da tužilaštvo intenzivno proverava podatke o poslovanju "Kolubare" i da će taj slučaj biti procesuiran ukoliko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.