Jovanović: Vojvodini izvršna, sudska i zakonodavna vlast

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2012, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Vojvodini izvršna, sudska i zakonodavna vlast

SUBOTICA -

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović poručio je danas u Subotici da je cilj koalicije okupljene oko liberala modernizacija zemlje, kroz njenu ustavnu reformu kojom Vojvodini treba da bude obezbeđena izvršna, sudska i zakonodavna vlast, kao i sva neophodna prava i obaveze koji su potrebni kako bi se razvijala.

Jovanović je na skupu "Vojvođanski preokret", u Gradskoj kući, istakao da se LDP i "Preokret" te ideje ne plaše, da su one za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njih "pozitivan izazov", jer znaju istinu da "ovako više ne mogu ni Vojvodina ni Srbija, kao i da i ljudi u Vojvodini i čitavoj Srbiji imaju pravo na život kakav se živi u normalnom svetu".

Lider LDP je istakao da je za ideju moderne Srbije ključna sposobnost da se efikasno i bez predrasuda odgovori na "propadanje" Vojvodine, što je posledice pogrešnog uređenja čitave zemlje.

"To nije jednosmeran proces, jer mi ne možemo da vratimo autonomiju Vojvodini koju nismo ni uzeli, već uz podršku Vojvodine u ovom trenutku treba da definišemo jasne prioritete i redosled poteza", istakao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, na pokrajinskim izborima to je afirmisanje politike LDP i "Preokreta", kako bi se ojačala evropska orijentacija Vojvodine "koja treba da bude i motor Srbije i tvrđava njenih evropskih vrednosti".

Na republičkom nivou, kako je naveo Jovanović, cilj posla koalicije okupljene oko liberala mora biti dobijanje podrške svih u zemlji kako bi sa novih pozicija i sa novom snagom ušli u vladu i uradili pravi posao koji se mora uraditi.

"Minsko polje od problema u kojima živimo svakoga dana, samo je posledica istine da mi živimo u nedovršenom društvu, istoj takvoj državi. Zato iz Subotice i Vojvodine želim da kažem ljudima da generacija koju predstavljam sada želi da uradi posao koji drugi pre nas nisu uradili, i konačno svakome u Srbiji omogući da dođe do života na koji ima pravo", poručio je Jovanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Sve tri vlasti Vojvodini

Izvor: B92, 14.Mar.2012

Subotica -- Cilj koalicije oko liberala je reforma Vojvodine, kojoj treba da bude obezbeđena izvršna, sudska i zakonodavna vlast, kaže lider LDP Čedomir Jovanović...Jovanović je na skupu "Vojvođanski preokret", u Gradskoj kući, istakao da se LDP i "Preokret" te ideje ne plaše, da su one za njih...

Nastavak na B92...

Jovanović: Vojvodini izvršna, sudska i zakonodavna vlast

Izvor: Blic, 14.Mar.2012

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović poručio je danas u Subotici da je cilj koalicije okupljene oko liberala modernizacija zemlje, kroz njenu ustavnu reformu kojom Vojvodini treba da bude obezbedjena izvršna, sudska i zakonodavna vlast, kao i sva neophodna prava i obaveze koji su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.