Najnovije vesti
Vesti Politika
Jovanović: Vojvodini izvršna, sudska i zakonodavna vlast

Jovanović: Vojvodini izvršna, sudska i zakonodavna vlast

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović poručio je danas u Subotici da je cilj koalicije okupljene oko liberala modernizacija zemlje, kroz njenu ustavnu reformu kojom Vojvodini treba da bude obezbedjena izvršna, sudska i zakonodavna vlast, kao i sva neophodna prava i obaveze koji su potrebni kako bi se razvijala.

Lider LDP je istakao da je za ideju moderne Srbije ključna sposobnost da se efikasno i bez predrasuda odgovori na "propadanje" Vojvodine, što je posledice pogrešnog uredjenja čitave zemlje.

"To nije jednosmeran proces, jer mi ne možemo da vratimo autonomiju Vojvodini koju nismo ni uzeli, već uz podršku Vojvodine u ovom trenutku treba da definišemo jasne prioritete i redosled poteza", istakao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, na pokrajinskim izborima to je afirmisanje politike LDP i "Preokreta", kako bi se ojačala evropska orijentacija Vojvodine "koja treba da bude i motor Srbije i tvrdjava njenih evropskih vrednosti".

Na republičkom nivou, kako je naveo Jovanović, cilj posla koalicije okupljene oko liberala mora biti dobijanje podrške svih u zemlji kako bi sa novih pozicija i sa novom snagom ušli u vladu i uradili pravi posao koji se mora uraditi.

"Minsko polje od problema u kojima živimo svakoga dana, samo je posledica istine da mi živimo u nedovršenom društvu, istoj takvoj državi. Zato iz Subotice i Vojvodine želim da kažem ljudima da generacija koju predstavljam sada želi da uradi posao koji drugi pre nas nisu uradili, i konačno svakome u Srbiji omogući da dodje do života na koji ima pravo", poručio je Jovanović.