Jeremić sa Dodikom u Banjaluci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2011, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić sa Dodikom u Banjaluci

BANJALUKA -

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić boravi danas u službenoj poseti Banjaluci, gde se sastao s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Dodik je izjavio danas da Srpska neće dati saglasnost BiH da prizna nezavisnosti Kosova.

Dodik je posle sastanka sa Jeremićem rekao da je Kosovo trenutno ključno pitanje u regionu i da će Republika Srpska u tom kontekstu pratiti stavove Srbije.

"Imajući u vidu ulogu BiH kao članice Saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bezbjednosti, mi ćemo pokušati izgraditi jedinstven stav na nivou BiH o tom pitanju, pogotovo imajući u vidu jedinstvenu upotrebu sile tzv. vlasti Kosova u dešavanjima koja su izazvala najnoviju krizu", rekao je Dodik novinarima posle sastanka.

Predsednik Srpske je naglasio da je Jeremića upoznao o najnovijim dešavanjima u vezi sa formiranjem Saveta ministara BiH ističući da osim današnjeg sastanka sa liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem nema drugih sastanaka i da nije spreman da inicira takve sastanke.

Kada je reč o odnosima Republike Srpske i Srbije, Dodik je rekao da je ta saradnja svaki dan sve bolja i najavio nastavak projekata, posebno kada je reč o usklađivanju obrazovnih programa Srpske i Srbije.

Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je da je predsednika Dodika upoznao sa stavovima nemačke kancelarke Angele Merkel iznesenih tokom nedavne posete Srbiji.

Govoreći o predstojećoj sednici Saveta bezbednosti UN, Jeremić je rekao da će Srbija tražiti osudu jednostrane upotrebe sile na severu Kosova.

Jeremić je u poseti Banjaluci bio 15. aprila ove godine, kada je istakao da Srbija nastavlja da podržava Republiku Srpsku, kao i teritorijalnu celovitost BiH.

On je tada poručio da su mir i stabilnost na ovim prostorima vitalni interes Srbije.

Srpski zvaničnici su često isticali da će podržati svaki dogovor koji u BiH naprave dva entiteta i tri naroda.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je nedavno da nema potrebe za ustavnim promenama u BiH, već je dovoljno da se primenjuje važeći Ustav.

Dodik je naglasio da će BiH ostati sa Savetom ministara, jer kao složena zemlja ne može imati vladu i da su na tom planu bilo kakve promene nemoguće.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JEREMIĆ DANAS SA DODIKOM U BANJALUCI

Izvor: Kurir, 25.Avg.2011

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić boraviće danas u službenoj poseti Banjaluci, gde će se sastati s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom...Jeremić je u poseti Banjaluci bio 15. aprila ove godine, kada je istakao da Srbija nastavlja da podržava Republiku Srpsku, kao i teritorijalnu...

Nastavak na Kurir...

Jeremić: Tražićemo osudu sile u SB

Izvor: B92, 25.Avg.2011

Banjaluka -- Srbija će na sednici SB UN o Kosovu u ponedeljak tražiti osudu jednostrane upotrebe sile na severu Kosova, rekao u Banjaluci šef srpske diplomatije Vuk Jeremić..."Ono što se u julu desilo na Kosovu prouzrokovano je činjenicom da je neko hteo da pošalje specijalne snage na sever Kosova.".."I...

Nastavak na B92...

Jeremić zatražio od Dodika podršku za stavove o Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Avg.2011

Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić u četvrtak je u Banjoj Luci od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zatražio da iskoristi svoj utjecaj u Bosni i Hercegovini kako bi njen predstavnik u Vijeću sigurnosti UN-a podržao stavove Beograda u odnosu na trenutno stanje na Kosovu, a predsjednik...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

RS neće dozvoliti priznanje Kosova

Izvor: RTS, 25.Avg.2011

Republika Srpska neće dozvoliti organima BiH da priznaju nezavisnost Kosova, rekao predsednik RS Milorad Dodik, istakavši da će u donošenju odluka pratiti Beograd. Slanje specijalnih jedinica na sever Kosova mora biti osuđeno na sednici Saveta bezbednosti UN, rekao Vuk Jeremić...Predsednik Republike...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.