Ivanović: Smiriti tenzije na Kosovu

Izvor: B92, 28.Sep.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Smiriti tenzije na Kosovu

Kosovska Mitrovica -- Državni sekretar za KiM Oliver Ivanović apelovao je na smirivanje tenzija u Kosovskoj Mitrovici gde se dogodilo nekoliko etnički motivisanih incidenata.

Ivanović je kazao da Srbi u Mitrovici moraju da shvate da njima incidenti nisu u interesu jer će skrenuti pažnju sa "činjenice da je Kfor juče na Jarinju pucao na nenaoružane demonstrante".

"Naš je interes da insistiramo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sprovede istraga zašto je Kfor pucao na mirne demonstrante i ko je izdao takvo naređenje", kazao je Ivanović agenciji Beta.

On je kazao da je čuo za incidente protiv Albanaca u naselju Bošnjačka mahala, ali je dodao da je i jednom Srbinu u istom naselju razbijen automobil.

Prema njegovim rečima, to se dešavalo ranije danas, a stanje se "sada stabilizovalo".

"Nadam se da će Kfor da igra konstruktivniju ulogu u Mitrovici nego na Jarinju, a pozivam sve da smire tenzije jer nasilje nikome ne ide u prilog", rekao je Ivanović.

Prištinski mediji javili su danas da je pretučena grupa Albanaca u Bošnjačkoj mahali i da su dvojica teško povređena.

Takođe je javljeno da je neko pucao na radnike koji čiste korito Ibra u severnom delu grada. Čišćenje korita je deo međunarodnog programa, tako da je među radnicima bilo i Albanaca i Srba.

Agencija Beta za sada povodom tih incidenata nije uspela da stupi u kontakt sa regionalnim portparolom Policije Kosova Besimom Hotijem.
Pogledaj vesti o: Incident,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ivanović poziva na smirivanje tenzija u Mitrovici

Izvor: EMportal, 28.Sep.2011

Državni sekretar za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Oliver Ivanović apelovao je danas na smirivanje tenzija u Kosovskoj Mitrovici gde se dogodilo nekoliko etnički motivisanih incidenata.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.