Izvor: S media, 07.Okt.2012, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajon: Bezvizni režim zavisi od političara u Srbiji

Izvestilac za viznu liberalizaciju Evropskog parlamenta Tanja Fajon izjavila je da od vlasti u Srbiji i njenih najodgovornijih političara zavisi da li će Srbija ponovo dospeti na "crnu" šengensku listu.

"Puno smo zajedno uradili da danas imamo bezvizni režim za gradjane Srbije i nadam se da ništa u budućnosti to neće promeniti. Ali, to ipak najviše zavisi od vlasti u Srbiji i najodgovornijih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vaših političara", kazala je Fajon za današnji novosadski Dnevnik.

Ona je dodala da još ne postoji mehanizam za privremeno suspendovanje bezviznog režima, ali da će do kraja godine postojati.

Tanja Fajon je objasnila da je to zbog velikog broja lažnih azilanata koji stižu u EU iz pojedinih zemalja, izmedju ostalog i iz Srbije.

(Beta)

Foto: Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Fajon: Bezvizni režim zavisi od političara u Srbiji

Izvor: Politika, 07.Okt.2012

NOVI SAD – Izvestilac za viznu liberalizaciju Evropskog parlamenta Tanja Fajon izjavila je da od vlasti u Srbiji i njenih najodgovornijih političara zavisi da li će Srbija ponovo dospeti na „crnu” šengensku listu...„Puno smo zajedno uradili da danas imamo bezvizni režim za građane Srbije...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.