Epl od Irske dobio poreske olakšice od 13 milijardi evra

Izvor: EurActiv Srbija, 30.Avg.2016, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epl od Irske dobio poreske olakšice od 13 milijardi evra

Evropska komisija zaključila je da je Irska dala nelegalne poreske olakšice vredne 13 milijardi evra kompaniji Epl (Apple) i ta zemlja sada mora da povrati neplaćeni porez američke tehnološke kompanije uz kamatu. Objavljujući 30. avgusta odluku Komisije, evropska komesarka za konkurenciju Margrete Vestager istakla je da članice EU "ne mogu da daju poreske olakšice izabranim kompanijama jer to nije u skladu sa pravilima EU o državnoj pomoći". Irska sve negira i najavljuje da će se obratiti sudu.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Epl od Irske dobio poreske olakšice od 13 milijardi evra

Izvor: Beta, 30.Avg.2016

Evropska komisija zaključila je da je Irska dala nelegalne poreske olakšice vredne 13 milijardi evra kompaniji Epl (Apple) i ta zemlja sada mora da povrati neplaćeni porez američke tehnološke kompanije uz kamatu. Objavljujući odluku Komisije, evropska komesarka za konkurenciju Margrete Vestager...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.