Bogdanović: Srbi na severu Kosova spremni da plaćaju akcize i PDV

Izvor: Blic, 04.Sep.2011, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Srbi na severu Kosova spremni da plaćaju akcize i PDV

KOSOVSKA MITROVICA - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da su Srbi na severu Kosova spremni da plaćaju akcize i porez, ali da taj novac ostane na severu pokrajine i da se njime razvijaju lokalne samouprave.

"Ne možemo dozvoliti da kosovski carinici budu na prelazima na severu Kosova i da prihodi koji se tu budu ubirali idu u budžet takozvane države >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosovo", rekao je Bogdanović.

On je istakao da dogovor o carinskim pečatima nikako ne znači da je dogovor postignut i o carini i naplati na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

"Mi i taj problem želimo da rešimo dijalogom i dogovorom, ali ne na štetu Srba na severu Kosmeta i države Srbije", rekao je Bogdanović.

Ministar je naveo i da su Srbi spremni da se svim legitimnim sredstvima bore da "kosovska država ne zaživi na severu Kosova".

Bogdanović je ranije danas razgovarao sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom u Pećkoj Patrijaršiji, posetio građane na barikadi u selu Rudare i sastao se sa predsednicima opština sa severa Kosova i načelnikom okruga Radenkom Nedeljkovićem.

"Razgovarao sam generalom Bilerom i rekao mi je da nije imao nameru da hermetički zatvara administrativne i alternative prelaze na severu Kosmeta", rekao je Bogdanovići i dodao da je rezultat dogovora i puštanje saobraćaja za putnička vozila u selu Izvore.

Pripadnici američkog i marokanskog kontigenta Kfora danas su oko 13 časova dopremili helikopterima bodljikavu žicu u selu Izvore na putu Banjska - Novi Pazar i potpuno blokirali taj putni pravac.

Povezane vesti: U Rudaru normalizovan saobraćaj, u Izvoru blokada Kfor pozvao Srbe sa severa KiM na saradnju Stefanović upozorio Srbe: Ne nasedajte na provokacije Prištine "Srbija ne predlaže ništa za Kosovo, već samo odbija druge ideje" Kfor nije dozvolio povratak odbornicima na Kosmet
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Brnjak

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bogdanović: Očekuju nas iskušenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2011

ZVEČAN, BEOGRAD -..Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da nas u narednom periodu očekuju velika iskušenja i jednostrani potezi Prištine "kojima se moramo suprotstaviti na miran i demokratski način"...Bodanović je, nakon što je razgovarao sa Srbima na barikadi u mestu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bogdanović: Očekuju nas velika iskušenja

Izvor: S media, 04.Sep.2011

Goran Bogdanović, ministar za Kosovo i Metohiju, izjavio da su građani spremni da plaćaju PDV, ali da taj novac ostaje na severu pokrajine i da se njime razvijaju lokalne samouprave. Ne možemo dozvoliti da kosovski carinici budu na administrativnim prelazima na severu Kosova i da prihodi sa tih...

Nastavak na S media...

Bogdanović: Srbi spremni da plaćaju akcize i PDV

Izvor: TvojPortal.com, 04.Sep.2011

/press online/ Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da su Srbi na severu Kosova spremni da plaćaju akcize i porez, ali da taj novac ostane na severu pokrajine i da se njime razvijaju lokalne samouprave. . . . "Ne možemo dozvoliti da kosovski carinici budu na prelazima...

Nastavak na TvojPortal.com...

"Plaćajte carine i akcize, ali severu Kosova"

Izvor: Vesti-online.com, 04.Sep.2011

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da su Srbi na severu Kosova i Metohije spremni da plaćaju akcize i porez, ali da taj novac ostane na severu pokrajine i da se njime razvijaju lokalne samouprave..."Ne možemo dozvoliti da kosovski carinici budu na prelazima na severu Kosova...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.